tiistai 24. kesäkuuta 2014

MICHELLE GAGNON: Kukaan ei kaipaa sinua

Tämän kirjan olin bongannut jo muutamista blogeista ja sen saaman positiivisen palautteen johdosta minäkin päädyin lukemaan sen melkeinpä yhdeltä istumalta.

Noa Torson ei tiedä, että hänet on tempaistu ihmiskokeeseen, kun hän herää tippaletku käsivarressaan karussa sairaalavuoteessa. Sijaiskodeissa kasvanut Noa onnistuu pakenemaan, mutta ensimmäistä kertaa hän joutuu myös turvautumaan ulkopuoliseen apuun.

Peter Gregory päättää eräänä iltana avata tekopyhän isänsä tietokoneen päästäkseen selville mitä tämä puuhailee. Hän ehtii hädin tuskin klikata kummallisen Persefone-projektin tiedostoja, kun kotiin murtautuu joukko mustapukuisia miehiä vieden kannettavan mukanaan.

Noa ja Peter kohtaavat toisensa hakkeriyhteisön kautta ja tajuavat sotkeutuneensa samaan juttuun. Megaluokan datan analysointi jättää tilaa vain kammottaville tulkinnoille.

Mielestäni tämä kirja oli mukava ja virkistävä uutuus nuorten trilleri- ja scifi-genreen. Kirja pyöri paljon tietokonemaailmassa, joka oli ainakin minulle ihan uutta kirjoissa ja siksi mielenkiintoista. Välillä olin hieman sekaisin teknologian ja lääketieteen termistöstä, mutta ne toivat hyvän lisän kirjaan.

Päähenkilöistä Noa oli todella mielenkiintoinen hahmo, jonka jalkoihin Peter selkeästi jäi. Tykkäsin kuitenkin siitä, että romantiikkaa ei oltu turhaan tungettu tähän kirjaan sotkemaan muita kuvioita. Jospa sitä enemmän seuraavaan osaan - tähän sitä en ainakaan itse kaivannut.
Suosittelen tarttumaan tähän kirjaan!

arvosana: 4½ / 5
WSOY 2014
sivut: 350
alkuteos: Don't Turn Around, 2012
mistä: kirjastosta

6 kommenttia:

 1. Minä olen ehtinyt hankkia jo toisenkin osan ja varmaan ostan kolmannenkin heti, kun se vain syksyllä englanniksi ilmestyy. Olen ihan koukussa tähän sarjaan ainakin ensimmäisen osan jälkeen. Saa nähdä, onko toinen osa yhtä vetävä. :) Olen samaa mieltä, että tämä oli piristävä tulokas nuorten kirjoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taidan ootella ihan suomenkielistä versiota kakkososasta, mutta toivottavasti sekin olisi tosiaan yhtä vetävä kuin tämä ykkönen. :D

   Poista
 2. Oho, tämä kirja on mennyt minulta ihan ohi. Kuulostaa mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tästä tosiaan blogeissa ollut jonkin verran, mutta minäkin tajusin tarttua tähän vasta kun tuli kirjastossa vastaan. :)

   Poista
 3. Luin tämän jo talvella :D En tiedä, milloin seuraavan osan suomennos ilmestyy, mutta odotan sitä innolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti pääsit lukemaan tämän ensimmäisten joukossa - minä olin hidas. :D Toivottavasti seuraavan osan suomennosta ei jouduttaisi liian kauan odottelemaan.

   Poista