keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

BECCA FITZPATRICK: Loppusoitto

Tämän pariin en rynnännytkään heti ilmestymisen jälkeen opiskelukiireiden vuoksi, vaan jaksoin odottaa näinkin pitkään. Toisaalta edellinen osa ei täysin vakuuttanut, joten tämän pariin ei hirveä kiire ollut.

Nora on joutunut vastoin tahtoaan nefiliarmeijan johtajaksi, ja hän ja Patch on heitetty keskelle kytevää vallankumousta. Pari haluaa kuitenkin keksiä rauhanomaisen ratkaisun, mutta Nora ei saa arvostusta johtajana nefilien silmissä.

Asiaa ei paranna suhde langenneen enkelin Patchin kanssa, joka kuuluu vihollisten leiriin, vaikka seisookin rakastamansa Noran tukena. Kohtalo ei ole heidän puolellaan ja se voi pakottaa heidät taistelemaan toisiaan vastaan.

Kirja tempaisi mukaansa heti ensimmäisiltä sivuilta lähtien, eikä tätä lukiessa tullut hirveästi taukoja pidettyä. Paikoitellen juoni eteni minun makuuni jopa turhankin nopeasti ja mielestäni joihinkin juttuihin olisi voinut keskittyä enemmänkin. Esimerkiksi ampumistilanne ja pakeneminen oli kuin pikkujuttu, mikä ihmetytti minua. Sellaisille asioille ei annettu tarpeeksi aikaa, vaan siirryttiin jo seuraavaan. Toisaalta eipähän tullut tylsiä kohtia, vaikka juoni olikin  muutaman kerran hieman ennalta-arvattava.

Tämähän on siis sarjan päätösosa ja mielestäni parempi kuin edellinen osa. Lopetus jätti kuitenkin turhan paljon asioita auki ja tulikin pohdittua, että mitäs esimerkiksi tälle ja tälle henkilölle kävi. Kuitenkin varsin kelpo sarja, vaikka ensimmäinen osa näistä olikin mielestäni selkeästi paras.

4 kommenttia:

 1. Olen kanssasi samaa mieltä, ensimmäinen osa oli paras. Mielestäni sarjan olisikin voinut jättää siihen ihan hyvillä mielin. Mutta tämä viimeinen osa oli kyllä petrausta toiseen ja kolmanteen osaan verrattuna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mielestäni tarina olisi toiminut varmasti ihan hyvin vain yhden kirjan mittaisena. :P

   Poista
 2. Jotenkin tämä sarja ei ole koskaan saanut minua otteeseensa. Ensimmäinen osa menetteli, toinen oli niin ärsyttävä, kolmas meh ja nyt tämä nelonen on lukulistalla kiikkumassa, mutta jotenkin en ole kovinkaan kiinnostunut lukemaan sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en jotenkin tykkää jättää sarjoja kesken, vaikka olisivat kuin huonoja. Pakko aina saada tietää loppuratkaisu. Tämä nyt oli parempi kuin toinen ja kolmas, jos se yhtään helpottaa. ;D

   Poista