maanantai 21. lokakuuta 2013

RITVA TOIVOLA: Vampyyrimuoti

Tämä Ritva Toivolan Vampyyrimuoti sisältää kahdeksan fantasianovellia, enemmän ja vähemmän salaperäisiä ja kummallisia. Tämänkin nappasin mukaani kirjaston poistomyynnistä ja olen lueskellut kesästä lähtien novellin silloin ja toisen tällöin.

Kirjan nimikkonovelli Vampyyrimuoti kertoo tytöstä, joka aavistelee, että poikaystävän perheellä saattaa olla vampyyrintaipumuksia. Novellissa Muna koulu saa salaperäisen munanmuotoisen yllätyslahjan, jonka epäillään olevan joko ufo, modernia taidetta taikka sitten sen sisältä oletetaan kuoriutuvan jotain. Perhosten tavaratalossa taas vilistää salaperäinen iso hämähäkki, jota kaikki pelkäävät.

Mikään novelleista ei erityisesti iskenyt minuun. Olisin kaivannut enemmän fantasiaa. Nyt nämä olivat vain erityisen salaperäisiä, joista monissa loppu jätettiin hyvin auki.

Tapa luoda mystisyyttä aika tavallisista asioista oli kuitenkin mielenkiintoista. Onhan se nyt aika erikoista, että tyttö keksii tavaratalossa ryhtyä toimimaan ihan oikeana mallinukkena hämäten kaikkia, eikä hänen miesystävänsä enää lopulta erota häntä nukesta.

2 kommenttia:

 1. Vaikuttaa kiinnostavilta ideoilta, mutta jos novellit eivät oikein iskeneet, niin ehken laitakaan lukulistalle. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempiakin novellikokoelmia on tullut luettua... Jos et ole vielä esimerkiksi tutustunut Johanna Sinisalon Kädettömät kuninkaat ja muita häiritseviä tarinoita kokoelmaan, niin suosittelen.
   Pitää varmaan kohta yrittää uudestaan saada tuo näppeihini, sen verran hyvän vaikutuksen teki pari vuotta sitten. :)

   Poista