sunnuntai 20. lokakuuta 2013

VICTORIA HOLT: Paholaisratsastaja

Ostin tämän muistaakseni vuosi sitten Lahden kaupunginkirjaston poistomyynnistä. Nyt kävin läpi omaa kirjahyllyäni ja tämä sattui käsiini. Onhan välillä ihan mukavaa lukea tällaista hömppäkirjallisuuttakin.

Minella on tavallinen englantilaistyttö, jonka äiti toimii opettajana niin maalaisten kuin myös seudulla vierailevien ylhäisön lapsille. Oppitunneilla Minella tutustuu Fontaine Delibesin kreivin villikkotyttäreen Margotiin, jonka seuranainen hänestä tulee. Margotin mukana Minella pääsee muuttamaan Ranskaan kreivillisen palatsin loistoon.

Ranskassa kuitenkin kuohuu ja vallankumous on nousemassa. Lisäksi Minella halutaan pelata pois pelistä, eikä hän ole varma mikä hänen osuutensa on linnassa tapahtuneeseen surmaan, josta häntä epäillään - oletetaanhan hänen olevan myös kreivin uusi rakastettu.

Kirja oli oikeastaan yllättävän hyvä. Mukavan hömppä ja nopea luettava, jonka juoni eteni hyvään tahtiin, tosin lopussa mielestäni kiirehdittiin turhaan. Henkilöiden kiertelevästä ja vihjailevasta puhetavasta tuli vähän mieleen Ylpeys ja ennakkoluulo, tosin tämä kirja oli kuitenkin hyvin eri tyyppinen.

Kirjassa oli nostettu ihan mielenkiintoisia asioita esiin, tosin jotkin olivat myös aika huvittavia, esimerkiksi Minellan ja Margotin isän, kreivin "pelkoa ja huumaa" täynnä oleva salasuhde. Voisinpa joskus kuitenkin lukea Victoria Holtia uudestaankin.

4 kommenttia:

 1. Olen varmaan aikoinani varhaisteininä lukenut kaikki holtin kirjat. Jos pidit näistä voisin suositella lukemaan jonkun Brentin kirjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos pitääkin muistaa tuo kun etsin kirjastosta luettavaa. :)

   Poista
 2. Voi, tämä oli minulla kerran lainassa, mutta en muka ehtinyt lukemaan :/. Olen nuorempana lukenut Holteja ja rakastuin niihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kannattaa tietysti napata kirja uudestaan mukaan kirjastosta sitten kun on tarpeeksi aikaa. :)

   Poista