keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Unpopular Bookish Opinions

Nyt on ollut jo melkein kuukauden päivät blogihiljaisuutta ja aika monta postausta on rästissä, mutta no worries - tulossa ovat arvostelut niin Kuurasta kuin Mielikuvituspoikaystävästäkin (ja aika monesta muusta).

Valmistumistani ennen ja jälkeen (ennen kuin työt alkavat) olen täysillä nauttinut lomailusta, niin siksi bloggaaminenkin on vähän jäänyt, vaikka kirjoja on tullut luettua. Valmistuin siis kolmen vuoden opiskelun jälkeen johtamisen ja viestinnän tradenomiksi Lahden ammattikorkeakoulusta.

Tällä postauksella vähän herättelen blogia ja vuorossa onkin jo jonkin aikaa sitten saamani haaste "Unpopular Bookish Opinions" Stovryerilta (Storytime is over-blogi). Kiitos haasteesta!

Haasteen ohjeet:
1. Linkkaa haasteen antaja blogipostaukseesi. Lisää haasteen säännöt postaukseen.
2. Vastaa haasteen kysymyksiin.
3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkkaa heidän bloginsa postaukseesi.
4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta ja linkkaa heille postauksesi, jotta he tietävät, mikä on homman nimi.


Haaste kiersi abt kuukausi sitten blogeja, joten en enää siirrä haastetta eteenpäin kellekään, mutta vastaan kuitenkin alla haasteen kysymyksiin.

1. Kirja tai kirjasarja, josta melkein kaikki muut pitävät, mutta sinä et. 
Tähän voisi napata ties miten monta kirjaa, sillä en pidä kovinkaan monista aika suosituistakin romaaneista - toisaalta en ole myöskään lukenut niitä, sillä jo takakannen luettuani fiilikset on yleensä olleet ihan blääh.
Lukemistani kirjoista tuli ensin mieleen Salla Simukan "Jäljellä". Simukkaa on hehkutettu aika paljon ja hatara mielikuva on, että olisin tuostakin kirjasta lukenut joitain ylistäviä kommentteja, mutta ei - lukemisesta on reilut pari vuotta, eikä minua erityisemmin kiinnosta lukea jatko-osaa, koska eipä tuo ensimmäinenkään kummoinen ollut.

 2. Kirja tai kirjasarja, josta melkein kukaan muu ei pidä, mutta sinä pidät.
No lempparikirjoihini kuuluvasta Jonesin Liikkuvasta Linnasta olen lukenut omastani risteäviä mielipiteitä, mutta oikeastaan mikään kirja josta pidän, ei ole sellainen josta "melkein kukaan muu" ei pitäisi. Lisäksi tiedän liian monta Twilight-kirjoista pitävää, etten voi sanoa sitäkään, vaikka sarja mielipiteitä jakaakin.

3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen henkilön kanssa, jonka et olisi halunnut.
Olin aluksi tosi pettynyt, että Katniss päätyikin oikeasti yhteen Peetan kanssa. Lisäksi Kagawan Rauta-saaga: Olisin halunnut, että Meghanista ja Puckista olisi tullut pari.

4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty.
Tähän voikin vastata, että melkein kaikki, jotka eivät viittaa fantasiaan tai scifiin - olisi kiva laajentaa lukemista enemmänkin muihin genreihin.

5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä.
Nyt ei kyllä tule mieleen pidettyä tjv. hahmoa, jonka suhteen minulla olisi täysin eri fiilikset.

6. Kirjailija, josta monet pitävät, mutta sinä et. 
No, ainakaan Salla Simukkaa en hehkuta ihan siinä määrin, mitä suosiota hän on saanut sekä Suomessa että maailmalla.

7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa.
Kohta 1 ja kohta 6 - kyllä ne Simukan sarjojen ekat osat on luettu, mutta eipä ole hirveästi mielenkiintoa jatkaa. Ehkä joskus jos ei mtn muuta luettavaa löydy.

8. Kirja, joka on mielestäsi huonompi kuin siitä tehty sarja tai elokuva.
Harry Potter ja Azkabanin vanki - kirja on mielestäni sarjan huonoin ja leffa yksi parhaimmista.

4 kommenttia:

 1. Jäljellä ja Toisaalla onkin oikeastaan kirjapari, jotka selittävät toisiaan, ei niinkään kirja ja sen jatko-osa. Pidin itse molemmista, ja oli kiva saada selitys tapahtumille toisen osan kohdalla :) Muita Simukan kirjoja en olekaan sitten lukenut, eikä Lumikki-trilogia edes kiinnostakaan. Ja jännä muuten, minulla menee tuo viimeinen kohta ihan päinvastoin! Rakastan kolmatta kirjaa eniten, ja mielestäni sen elokuvasovitus on taas sarjan heikoin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oli minulla Toisaallakin jossain vaiheessa lainassa, mutta kun ei niin ei. Tyyli oli vain sellainen, ettei iskenyt minuun, vaikka olisihan kirja varmasti aukaissut hyvin ekan osan tapahtumia.
   Olen muuten törmännyt useampaankin, joilla eniten tuntemuksia herättää nimenomaan Azkabanin vanki, sekä kirjana että leffana. :D

   Poista
 2. Blogissani on sinulle palkinto :)
  http://ninankirjablogi.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista