tiistai 28. kesäkuuta 2016

CHARLAINE HARRIS: Väristyksiä haudan takaa

Arvatkaapa kuka alkaa lukemaan sarjaa kolmannesta osasta? Minä (ja ihan vahingossa). Etsiessäni luettavaa kirjastosta bongasin tämän ja ilman sen kummempia selvityksiä tai takakantta lukematta oletin, että tämä olisi ensimmäinen osa. Eipä se lukemista haitannut, kun huomasin asian vasta kirjan loppupuolella.

Harper ja Tolliver palkataan etsimään kadonnutta teinipoikaa Doravilleen, Pohjois-Carolinaan, mutta pian käy ilmi, että kadonneita poikia on enemmänkin.

Järkytyksekseen Harper löytää kahdeksan karmean lopun kokenutta uhria haudattuna puoliksi jäätyneeseen maahan. Sitten hänen kimppuunsa hyökätään. Harper haluaisi vain häipyä kotiin parantelemaan haavojaan, mutta hän joutuu avustamaan poliisitutkinnassa ja saa tietää Doravillen synkistä, kauan vaalituista salaisuuksista enemmän kuin haluaisi. Nämä tiedot uhkaavat saattaa myös Harperin ennenaikaiseen hyiseen hautaan.

Tämä kirja oli todella hyvä pieneksi välipalaksi. Se oli jännittävä, tempaisi mukaansa ja oli juuri sopivaa hömppää, joskin rankemmilla vivahteilla. Hahmotkin nappasivat mukavasti, eli kaikenkaikkiaan oikein mainio kirja.

Varmaan syy siihen, miksen huomannut tämän olevan kolmas osa, olivat alun selittelyt hahmoista ja taustoista, jotka olivat oikein hyviä, kun paria ekaa osaa ei todella ole tullut luettua. Joskin kyllä tämä sen verran hyvä aivot narikkaan-opus oli, että saatanpa lukea joskus ensimmäisenkin osan.

arvosana: 3 / 5
Gummerus 2015
sivut: 278
alkuteos: An Ice Cold Grave, 2007
mistä: kirjastosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti