keskiviikko 25. marraskuuta 2015

ELENA MADY: Vaihdokas

Tämän kirjan bongasin Risingshadow-sivuston kautta jo aikoja sitten ja jo silloin se herätti mielenkiintoni, joten olikin todella kiva, että WSOY lähetti sen minulle arvostelukappaleena.

Nuori nainen herää hohdokkaan, rikkaan perheen vesan Alex Winterin kehossa. Hän on vierailija - vaihdokas. Lisäksi myös vihainen ja pysyisi mieluummin kuolleena kuin eläisi jonkun toisen elämää.

Alexina hän saa kuitenkin ensimmäisen kerran kosketuksen ystävyyteen ja rakkauteen. Voisiko hän jäädä ja silti pitää kiinni itsestään? Kaiken sekoittaa kuitenkin murha, ja kuolemaa pakopaikkanaan pitänyt Alex joutuu taistelemaan elämänsä ja rakkaidensa puolesta.

Olin lukenut kirjasta aikaisemmin siis vain juonikuvauksen, enkä mitään muuta, joten lukiessa hämmennyin aluksi muutamastakin asiasta: Paikasta, pieni Vaitiola lähellä pääkaupunkiseutua ja naapurissa asuvasta Jesse-nimisestä pojasta - ai tämä olikin kotimainen kirja. Minulle kotimaisuus on näissä tällaisissa kirjoissa aina positiivinen yllätys ja oli se sitä nytkin. Kirjailija on siis helsinkiläinen, joka on pitkään asunut Yhdysvalloissa, joten se taas selitti hyvin kirjan jenkkipiirteet.

Vaihdokkaassa parasta oli se kuinka paljon eri juttuja siinä oli yhdistelty. Oli fantasiaa, teinirakkautta, murhaa... Tiivistettynä todella hyvä uusi nuortenkirja niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin joukkoon. Parasta antia kirjassa oli Alexin normaalit teiniongelmat, komea Jesse ja tämän kolmiodraamaa aiheuttava kaveri, sekä ystävän kanssa aiheutunut mustasukkaisuuskärhämä. Vähän harmitti, että fantasia jäi teinimeiningin ja murhien varjoon, mutta toivottavasti se olisi jatko-osissa hieman isommassa roolissa. Loppu oli mielestäni hämmentävä ja aikamoinen turn off, mutta kyllä tämä sen verran mielenkiintoinen kirja oli, että aion lukea seuraavatkin osat.

arvosana: 3 ½ / 5
WSOY 2015
sivut: 379
mistä: arvostelukappale

4 kommenttia:

 1. Tämä oli kyllä hyvä kirja, ihan kansainvälistä tunnelmaa. Kotimaisuus sai minultakin plussaa, ehken olisi tykännyt kirjasta niin paljoa jos se olisi ollut käännös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä suosi suomalaista pätee kirjoissakin. :D

   Poista
 2. Minulla on sinulle haaste blogissani ;)

  http://lukunurkkaus11.blogspot.fi/2015/11/alyttomat-joululahjat-haaste.html

  VastaaPoista