tiistai 18. helmikuuta 2014

MELISSA MARR: Ilki ihana

Tällä hetkellä vietän pientä omaa lomaa ennen varsinaista lomaa ja nappasin mukaani lukemisiksi muutaman kirjan omasta hyllystäni. Ensimmäiseksi päätin lukea tämän jo itse asiassa useampaankin kertaan lukemani keijutarinan.

Lukiolaistyttö Aislinn on aina nähnyt keijuja, vaikka suurin osa ihmisistä ei niitä näe - sitä hänkin toivoisi. Aislinn on nimittäin nähnyt keijujen julmuuden ja hän pelkääkin, että ne saisivat hänen näkökykynsä selville ja satuttaisivat häntä.

Kammottava ja viehättävä keiju Keenan on kesän kuningas, joka on etsinyt kuningatartaan vuosisatojen ajan. Tällä kertaa hän on iskenyt silmänsä Aislinniin ajatellen tämän oleva hänen tuleva kuningattarensa. Aislinnin turvassa pitäneet säännöt eivät enään päde, ja hänen vapautensa, elämänsä ja paras ystävänsä ja ihastuksensa Sethkin ovat vaarassa.

Pidin tästä kirjasta erittäin paljon jo silloin, kun luin sen ensimmäisen kerran, eikä se ollut hullumpi edelleenkään. Marr on luonut kiinnostavan ja ihastuttavan keijujen maailman meidän maailmamme rinnalle. Hahmot olivat mielestäni mielenkiintoisia ja mukaan oli mahdutettu myös perinteinen kolmiodraama, joka minun mielestäni sopii aina hyvin tällaisiin nuortenkirjoihin.

Kirja on erittäin nopealukuinen ja viihdyttävä ja suosittelen sitä kaikille nuorten fantasiasta tykkääville. Myös toinen osa Sala kavala on suomennettu, mutta muita osia ei, joten minunkin pitäisi varmaan yrittää saada ne käsiini kirjastosta englanninkielisinä, vaikka suomeksi melkein aina luenkin.

arvosana: 5 / 5
WSOY 2008
sivut: 350
alkuteos: Wicked Lovely, 2007
mistä: omasta hyllystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti