Päätin tarttua tähän North End-sarjan toiseen osaan, sillä muistin yllättävän hyvin ensimmäisen kirjan tapahtumat. On myös aina mielenkiintoista päästä lukemaan suomalaista dystopiaa.
North Endissä talvi on päättynyt, mutta kevät ei tuo helpotusta ankeaan arkeen. Tehdas on kiinni, eikä ihmisillä riitä ruokaa ja jopa tehtaanjohtajan tyttären Lunan parhaat ystävät syyttävät häntä töiden loppumisesta.
Lunan synkkää arkea piristää kuitenkin laulu - sama jolla äiti voitti viimeiset Euroviisut. Luna haluaa itsekin laulaa laulun Euroviisuissa saadakseen menolipun North Endistä.
Nyt kirjan päähenkilö oli vaihtunut ja pidinkin Lunasta enemmän kuin ensimmäisen osan Teklasta. Koin muutenkin tämän toisen osan olevan ylipäätään parempi.
Kirja oli ihan mukavaa luettavaa, mutta en taida enää olla sitä otollisinta kohdeyleisöä. Nuoremmille, ehkäpä yläaste-ikäisille kirja uppoaisi varmasti erinomaisesti ja on hienoa, että Suomessakin kirjoitetaan tällaista dystopiaa.
arvosana: 3 / 5
WSOY 2013
sivut: 301
mistä: kirjastosta
Minulla juuri nyt luettavanani. Ensimmäinen osa ei aivan vakuuttanut ja ajattelin antaa sarjalle vielä toisen mahdollisuuden, koska Suomi-dystopia. Jokin tässä tökkii, en osaa vielä paremmin muotoilla mikä. Olenko liian vanha tälle kirjalle? Mutta toisaalta, monet muut teokset, joissa saman ikäisiä nuoria (n. 16v) ovat uponneet, viimemmäksi Veronica Rothin Outolintu. Mietin, ovatkohan Lähteenmäen kuvaamat nuoret sitten liian lapsellisiä ikävuosiinsa nähden vai tökkiikö maailman luominen tai uskottavuus. Tulen varmaan lukemaan myös sarjan päätösosan, jotta saan tarinan loppuun.
VastaaPoistaHyvä pointti tuo, että ovatkohan kirjan nuoret liian lapsellisia. En itse vertaillut kirjan nuoria muiden kirjojen samanikäisiin nuoriin, mutta tuossa voisi hyvinkin olla se syy, miksi kirja ei ihan vakuuta. Minulle nimittäin ainakin kirjan maailma upposi hyvin.
PoistaMutta varmasti minunkin pitää lukea vielä päätösosa, jotta ei jää sarja kesken. :)