keskiviikko 19. helmikuuta 2014

TUCKER SHAW: Anxious Hearts

Ostin tämän kirjan käydessäni Lontoossa ja se onkin siitä lähtien pölyttynyt kirjahyllyssäni. Luin siitä osan vuosi sitten, mutta vasta nyt sain aikaiseksi lukea kirjan loppuun.

Eva ja Gabe löytävät kultaisen metsän kotikaupunkinsa rannoilta tietämättään, että he seuraavat kahden muun nuoren jalanjäljissä - Evangeline ja Gabriel asuivat samassa paikassa idyllisessä kylässä yli sata vuotta sitten.

Päivänä, jolloin Evangelinen ja Gabrielin piti avioitua, kylään hyökättiin ja heidät erotettiin toisistaan. Ja nyt nykyisyydessä, Gabe on mystisesti kadonnut Evan luota.

Kirjan sanotaan olevan eeppinen tarina, joka kertoo onnettomasta rakkaudesta ja toivosta, että todellinen rakkaus yhdistäisi nuoret jälleen. Minuun tämän kirjan romantiikka ei purrut. Osasyynä voi olla kieli, englanti. Teksti vaikutti hyvin paatokselliselta ja sisälsi paljon pohdintaa ja kuvailua, jotka eivät maistu minulle edes suomeksi.

Toisaalta pidin kyllä hahmoista, mutta Shawin tarinankerronta oli mielestäni pitkäveteistä ja olisin kaivannut enemmän toimintaa ja dialogeja. Oli kuitenkin yllättävän kiva lukea pitkästä aikaa englanniksi.

arvosana: 1 / 5
Amulet Books 2010
sivut: 242
mistä: omasta hyllystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti