tiistai 16. syyskuuta 2014

HELI SUUTARINEN: Myrskylä

Tämä kirja ei houkutellut minua todellakaan kannen tai takakansitekstin perusteella, jotka eivät juuri innosta lukemaan kirjaa. Päätin silti, että eiköhän anneta tällekin mahdollisuus, sillä ainakin minua kiinnostavat suomalaisten kirjoittamat nuorten fantasiat.

Kahdeksantoistavuotias Eliana asuu Myrskylässä yhdessä kummallisten vanhempiensa kanssa. Hän odottaa, että saa koulunsa loppuun ja pääsee eroon vanhempiensa lisäksi romusta autostaan ja suloisesta poikaystävästään, jonka seuraa hän ei jaksa.

Yhtenä yönä Eliana törmää setänsä palaneen talon luona pelottavaan mieheen, jonka myötä hänet tempaistaan yliluonnolliseen maailmaan. Elianalla on kuitenkin apunaan ystävänsä ailahtelevainen, mutta häiritsevän komea isoveli Joakim.

Huonoihin kansiin kätkeytyikin varsin mukiinmenevä teos. Erityisesti tykkäsin siitä, että tarina sijoittui Suomeen ja esille otettiin tuttuja kaupunkeja. Sinänsä kirja ei tarjonnut mitään uutta, mutta sijoittui kyllä samalle tasolle amerikkalaisten vastineidensa kanssa.

Muihinkin hahmoihin kuin Elianaan olisi voitu keskittyä vähän enemmän, esimerkiksi pahiksen rooli jäi ihmetyttämään, sillä takinkääntö tapahtui tuosta noin vain, samoin kuin Elianan ja Joakimin ihastuminen/rakastuminen. Joka tapauksessa olisi joskus kiva lukea jatko-osakin, jos sellainen sattuu tulemaan vastaan.

arvosana: 4 / 5
Torni 2013
sivut: 312
mistä: kirjastosta

2 kommenttia:

  1. Miten aikuinen ihminen voi kirjoittaa tällaista soopaa ja joku vielä julkaisee sen.
    Tuula

    VastaaPoista