maanantai 16. heinäkuuta 2012

ALLY CARTER: Suloinen huijari

Suloinen huijari vaikutti minusta hauskalta ja kepeältä nuorten "hömppäkirjalta", joten pitihän minun lainata se kirjastosta.

Katarina Bishop on 15-vuotias mestarivarkaiden perheeseen syntynyt tyttö, joka suunnitteli viisitoistavuotiaana ensimmäisen ikioman huijauksensa: hän keplotteli itsensä oppilaaksi maan parhaaseen sisäoppilaitokseen päättäen jättää varastelemisen taakseen.

Katin isä on kuitenkin sotkeutunut taidekokoelman varkauteen ja tarvitsee tyttärensä apua. Kat joutuu jättämään opiskelun sikseen, sillä hänellä on kaksi viikkoa aikaa etsiä maalaukset ja varastaa ne takaisin. Hänen pitää tehdä ystäviensä kanssa sellainen huijaus, jollaista ei ole aiemmin nähty.

Warner on ostanut kirjan elokuvaoikeudet ja olen täysin samaa mieltä Booklistin kanssa - "Kaikin puolin nautittava seikkailu, joka on kuin tehty elokuvaksi."

Kirja oli mukava ja nopeahko luettava. Dekkari se ei ollut, ennemminkin nuorille suunnattu seikkailukomedia tai vastaava lisättynä sopivalla määrällä romantiikkaa. Itse ainakin viihdyin tämän kirjan parissa, se ei ollut tylsä ja juoni eteni sopivalla vauhdilla. Tästä on jo julkaistu englanniksi ilmeisesti peräti muutamakin jatko-osa, vaikka kirjan loppu oli onneksi "oikea loppu".

1 kommentti:

  1. Kuulostaa kivalta nuortenkirjalta. Tämänhän voisi vaikka lukea. =D

    VastaaPoista