keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

MARY HOFFMAN: Stravaganza - Laivojen kaupunki

Yllätyin todella paljon, kun huomasin että Stravaganza-nimiseen sarjaan oli tulossa vielä jatko-osa, sillä edellisten osien lukemisesta oli minulla niin paljon aikaa, että olin melkeinpä unohtanut koko sarjan.

Isabel tuntee jäävänsä kaksoisveljensä varjoon kaikessa, kunnes hän löytää Barnsburyn lukion lattialta punaisen samettipussukan, joka on täynnä hopeanvärisiä mosaiikkipaloja.

Pian hän päätyykin Classeen, renessanssiajan kaupunkivaltioon Taliaan. Siellä idän suurvalta on kokoamassa sotalaivastoa Bellezzaa ja sen liittolaisia vastaan ja stravaganttien apu on taas tarpeen.

Ehdin aloittaa tätä kirjaa vain hieman ennen kuin lähdin Islantiin, mutta nyt kotiuduttuani palasin heti kirjan pariin ja luin sitä pitkälle yöhön. Laivojen kaupunki oli mukaansatempaava ja pidän siitä, kuinka Hoffman tuo kaikkiin kirjoihin jotain uutta. Ehkä kirjasta silti puuttui jotain (en kyllä osaa sanoa mitä), mutta erittäin mukava luettava se silti oli.

Ja jos nyt yhtään olen oikeassa, niin tästähän on tulossa vielä ainakin yksi osa, eli sitä sitten vain odottelemaan.

3 kommenttia:

 1. Minulla luettava parhaillaan, puolivälissä olen. Edellisestä kirjasta onkin jo aikaa, eikä oikein meinannut aiempia tapahtumia muistaa, kirjailija tosin toistelee (onneksi?) koko ajan aiempaa. Jostain syystä en ole vielä lämmennyt tälle, vaikka edelliset osat olivatkin varsin hyviä - tällaisilla sarjoilla on jostain syystä taipumusta heiketä loppua kohden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellänikin oli edellisistä osista huimasti aikaa, joten lueskelinkin niistä vähän tietoa netistä, että muistaisin kuka olikaan kuka.
   Hmm, ei tämä kyllä kieltämättä ensimmäisten osien tasolle yltänyt, mutta silti odotan innolla seuraavaa osaa. :)

   Poista
  2. Luin eilen loppuun. Alkoi toimintaa tulla täyslaidallinen. Mutta ei hurmannut yhtä tehokkaasti kuin edelliset. Viimeistä osaa odotellen. :)

   Poista