torstai 26. maaliskuuta 2015

JULIE KAGAWA: Rautakuningas

Nyt oli pakko napata omasta hyllystä tämä kirja helpottamaan lukujumia, jonka muutamat kirjat ovat aiheuttaneet. Olen lukenut tämän kirjan varmaan pariinkin kertaan aikaisemmin, mutta nyt teki sen verran paljon mieli tarttua taas hyvään ja viihdyttävään fantasiakirjaan.

Meghan Chase on risoissa farkuissa kulkeva lukiolainen, joka odottaa innokkaasti kuusitoistavuotissyntymäpäiväänsä. Hän haluaa saada ajokortin ja päästä pois takapajulasta, jonne hän muutti äitinsä kanssa asumaan yhdessä tämän uuden miehen ja heidän poikansa kanssa.

Velipuoli Ethan on pikkuvanha nelivuotias, jonka möröt ja näyt pilaavat Meghanin syntymäpäivän. Meghanin on astuttava mielikuvituksen rajan yli ja yritettävä pelastaa Ethan. Operaatio on kuitenkin ihmeellisempi, kuin kukaan olisi voinut kuvitellakaan ja samalla Meghanin menneisyyskin paljastuu aivan uudessa valossa.

Tämä oli kyllä yhtä hyvä kuin muistinkin ja kirja tuli luettua melkeinpä yhdeltä istumalta. Haltiat ovat kyllä kirjojen fantasiamaailmassa minun henk.koht. lempiolentojani. Tässä oli hyvin tuotu esiin eri haltijatyyppejä sekä vanhaa ja uutta, ja mielestäni kirjan idea nykyajan teknologiasta joka tuhoaa vanhoja satuja ja uskomuksia oli todella mielenkiintoinen. Lisäksi kirjan hahmot olivat ihania ja tarpeeksi monipuolisia ja toisistaan poikkeavia, eikä kirjassa erityisen huonoja hahmoja ollutkaan, sillä kaikki olivat todella mielenkiintoisia ja toivat hyvän lisän kirjaan.

Ehkä olisin toivonut vähän enemmän sisältöä tähän ensimmäiseen osaan, sillä asiat jäivät aika levälleen kirjan loputtua. Toisaalta olipahan minunkin pakko tarttua saman tien seuraavaan osaan.

arvosana: 5 / 5
Harlequin 2011
sivut: 396
alkuteos: The Iron King, 2010
mistä: omasta hyllystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti