tiistai 3. maaliskuuta 2015

MAGGIE SHAYNE: Hämärän syleily

Kävin pitkästä aikaa läpi vanhemmilleni jäänyttä kirjakokoelmaani ja nappasinkin tämän sieltä mukaani. Minun tuli luettua tämä joskus sen ilmestyttyä, mutta mitään kummempia mielikuvia tästä kirjasta ei ollut jäänyt, joten päätinpä lukaista sen toistamiseen.

Eversti Willem Stone on joutunut sotavangiksi. Hän alkaa kauheissa tuskissaan nähdä näkyjä naisesta, jolla on mystisiä voimia.

Sarafina on heimonsa syrjimä taitava ennustaja. Hän on kuitenkin liian erilainen ollakseen yksi heistä. Lisäksi hänellä on henki, joka puhuu hänelle, vaikka henki vaikuttaakin normaalilta kuolevaiselta mieheltä.

Teinitytöt Amber ja Alicia haluavat päästä vanhempiensa valvovien silmien alta lomalle New Yorkiin. Amberin vanhemmat eivät ole ollenkaan innoissaan tyttöjen aikeista, sillä Amber on kahden vampyyrin jälkeläinen ja haluttu saalis vampyyrinmetsästäjille.

Takakannen tekstin perusteella kirjasta sai vähän sekavan kuvan, sillä jo siinä käytiin monta kirjan tärkeää hahmoa läpi. Kuitenkin kirja keskittyi pääasiassa Willemiin ja Sarafinaan. Pidin silti siitä, että kirjassa oli monia tärkeitä henkilöitä. Kirja onkin kuudes Yön siivet-sarjan itsenäinen osa, joten se varmasti selittää hahmojen määrää. Harmittikin vähän, ettei esimerkiksi Amberiin keskitytty niin paljon, sillä hän vaikutti todella mielenkiintoiselta hahmolta. Ei kuitenkaan haitannut yhtään, etten ollut aikaisempia osia lukenut.

Pitkästä aikaa tuli luettua Harlequinia ja vampyyreja ja yllätyinkin siitä kuinka mukavaa luettavaa kirja oli ja se tulikin luettua melkein kokonaan yhden illan aikana. Ehkä ensimmäisellä kerralla vampyyrit tulivat jo niin korvista ulos, ettei tämä kirja silloin oikein iskenyt, mutta nyt oli kiva palata paranormaalin romantiikan pariin.

arvosana: 4 / 5
Harlequin 2011
sivut: 380
alkuteos: Embrace the Twilight, 2003
mistä: omasta hyllystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti