maanantai 30. maaliskuuta 2015

JULIE KAGAWA: Rautatytär

Ensimmäinen osa jäi sen verran kesken, että oli pakko samantien tarttua tähän toiseen osaan, vaikka olen sen jo joskus aikaisemminkin lukenut.

Meghan Chase on vasta äskettäin saanut tietää olevansa kesähovin kuningas Oberonin tytär ja puoliverinen haltijaprinsessa. Koulun näkömättömästä tytöstä on tullut Mikämikän julkkis, jonka sydän vetää toisaalle, velvollisuudet ja taistelut toisaalle.

Meghan kaipaa talviprinssi Ashia, mutta ei halua myöskään olla välinpitämätön vanhaa ystäväänsä Puckia kohtaan. Yhdessä he yrittävät etsiä varastettua vuodenaikain valtikkaa, jonka löytyminen voi pelastaa kesän ja talven hovit sodalta.

Mielestäni tämä osa oli jopa vielä parempi kuin ensimmäinen. Meghan oli jo oppinut vähän enemmän haltijamaailmasta, eikä ollut niin höynäytettävissä kuin ensimmäisessä kirjassa. Mielestäni se teki hänestä paljon mielenkiintoisemman hahmon. Lisäksi kolmiodraama toi vähän lisäjännitystä. Välillä kolmiodraamat eivät oikein toimi, mutta tässä haltijamiehet olivat toisistaan niin poikkeavia, että heidän keskinäinen kinastelunsa oli viihdyttävää luettavaa. Mielestäni kolmiodraamaa olisi voinut korostaa kirjassa vaikka vieläkin enemmän.

Suosittelen tätä sarjaa fantasian ja romantiikan ystäville, sillä tämä on ehdottomasti ainakin yksi minun lempisarjoistani.

arvosana: 5 / 5
Harlequin 2011
sivut: 394
alkuteos: The Iron Daughter, 2010
mistä: omasta hyllystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti