tiistai 4. syyskuuta 2012

KERSTIN GIER: Rubiininpuna

 
Tämän kirjan lapsellinen kansi on kyllä harmillisen hämäävä, mutta onneksi tartuin tähän kirjaan. Rubiininpuna aloittaa Rakkaus ei katso aikaa - trilogian.

Gwendolyn on 16-vuotias tyttö, joka elää salaisuuksia täynnä olevassa perheessä. Gwendolynin serkusta Charlottesta odotetaan suvun seuraavaa aikamatkailijaa, mutta yhtäkkiä Gwen onkin se, joka sinkoutuu ajassa taaksepäin vuosisadan vaihteen Lontooseen.

Gwen saa kuulla kuuluvansa kahdentoista jalokiven ketjuun. Hän tapaa toisia aikamatkaajia, veljeskunnan ja ärsyttävän Gideonin, jota hän ei voi olla katsomatta sillä silmällä. Gweniä aletaan valmistella aikamatkoja varten, sillä hänen pitää selvittää muinainen ennustus yhdessä Gideonin kanssa.

Juoni eteni yllättävän eheästi ja rauhallisesti, kirjailija ei hätiköinyt, mutta ei lukijallekkaan tullut tylsää. Pidin paljon hahmoista, mutta moni esiteltiin vähän hätäisesti. Ilmeisesti heistä pääsee lukemaan enemmän seuraavissa osissa. Aikamatkailu oli kuvattu mielenkiintoisesti ja mielestäni tämä täytti hyvin viihdyttävän nuorten fantasiakirjan edellytykset. Aion ehdottomasti lukea seuraavatkin osat.


7 kommenttia:

 1. Minäkin olen tätä kaupassa hypistellyt. Kansi on kyllä lapsellinen, mutta tämäkin löytyy loputtoman pitkältä lukulistaltani. :)

  VastaaPoista
 2. Siskoni kysyi, joko olen tämän lukenut, mutta ennen sinun kommenttejasi en ollut edes harkinnut lukevani tätä. Kuulostaa kirjalta, joka kuuluu ehdottomasti minunkin lukulistalle, joka kuten Marillakin, on blogien myötä kasvanut kilometrin mittaiseksi. :D

  VastaaPoista
 3. Itsekin kyllä harkitsin vähän aikaa tämän kirjan lukemista, mutta hyvä kun luin. :) Mukava luettava, ei nyt mikään maailmaa mullistava, mutta seuraavaa osaa mielenkiinnolla odotellen.

  VastaaPoista
 4. Kannen perusteella olen monesti luullut tätä suurinpiirtein 10-vuotiaiden kirjaksi, kunnes sitten kaverini kertoi kirjasta ja suositteli sitä minulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, joissain muissa maissa on mielestäni paljon paremmin tähän kirjasarjaan sopivia kansia, eikä ollenkaan näin lapsellisia. :D

   Poista
 5. Luen hieman myöhässä tätä trilogiaa, sillä löysin kirjat vasta viikonloppuna ja koukutuin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikinä ei ole myöhäistä tarttua hyvään kirjaan. :D

   Poista