tiistai 25. syyskuuta 2012

LAURA LÄHTEENMÄKI: North End - Niskaan putoava taivas

North End aloittaa nuortenkirjasarjan ja kuvaa Muutoksen jälkeistä aikaa, jossa luonnonvarat loppuvat, talvet ovat hyisiä ja vaatteet tuunataan äideiltä tyttärille.

Tekla on muuttanut perheensä kanssa etelästä pohjoiseen North Endiin. Vanhempien hajamielisyyden vuoksi Teklalle ja hänen pikkuveljelleen koittaa viikko ilman vanhempia, joka on Teklan mielestä onnenpotku. Hän voi tehdä mitä haluaa ja tutustua naapureihinsa Havuun, Aasaan ja Lunaan.

Mutta North Endin suklaatehtaaseen tehdään isku, Tekla näkee pakkasessa laihan ja kylmästä palelevan ihmisjoukon, joka ei näyttäisi kuuluvan North Endiin ja lopuksi vielä pikkuvelikin katoaa. Teklan unelmaviikko muuttuu hänen mielestään painajaiseksi.

North End kuvaa ilmastonmuutoksen jälkeistä maailmaa, jossa ihmiset yrittävät oppia elämään mahdollisimman ekologisesti. Itse ainakin aion suositella tätä ystävälleni, joka on todella kiinnostunut ilmastonmuutoksesta, sillä veikkaan, että hän varmasti tykkäisi tästä kirjasta.

Ilmastonmuutoksen lisäksi kirjassa käsitellään nuorten elämää, esimerkiksi miten muutto uuteen paikkaan vaikuttaa nuoreen. Perus nuortenkirjamateriaalia siis, joten itse tykkäsin lukea enemmän kuvauksia ilmastonmuutoksen seurauksista. Pidin tätä kirjaa ihan hyvänä ja uskon, että tämä uppoaa nuoriin lukijoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti