lauantai 1. syyskuuta 2012

JURI NUMMELIN (toim.): Verenhimo - suomalaisia vampyyritarinoita

Olin jo jonkin aikaa halunnut tutustua tähän novellikokoelmaan törmättyäni siihen Kirjavinkeissä ja sitten bongasinkin sen kirjastoni kauhu-hyllystä.

"Mitä! Suomessako muka ei ole vampyyreja? Niitähän on tunnetusti vain Transylvanian vuoristossa ja Yhdysvaltain eteläosissa, mutta hyvin niitä mahtuisi piileksimään myös Suomen pimeisiin kuusimetsiin. Vampyyri on myös surullinen, yksinäinen hahmo - mikä vetoaisi suomalaisiin paremmin kuin pimeässä viihtyvä, päivät nukkuva tyyppi, jolla on ongelmia hampaistonsa kanssa?"

Novellikokoelmat ovat siinä mielessä mukavia luettavia, että on helppoa lukea yksi ja pistää sen jälkeen kirja syrjään - tarina ei jää kesken, eikä tule "pakko jatkaa lukemista"-fiilistä.

Verenhimo sisältää 22 kotimaista vampyyrinovellia eri kirjailijoilta. Mm. Johanna Sinisalon, Mika Waltarin ja Tiina Raevaaran novellit löytyvät kokoelmasta. Omia suosikkejani olivat Johanna Sinisalon "Peili" ja Jussi Katajalan "Korpin silmät kaiken näkevät".

Joistain novelleista pidin ja joistain en - niitä oli moneen lähtöön. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos tykkää vampyyrikirjallisuudesta, niin tämä kokoelma pitäisi lukea, vaikka olisikin tutustunut vain Edward Culleniin ja Salvatoren veljeksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti