maanantai 6. heinäkuuta 2015

Esittelyssä meidän kirjahylly

Muutin vuosi sitten poikaystäväni kanssa yhteen hänen yksiöönsä ja meillä on yksi Ikean vanha kirjahylly, josta vain muutama hylly on varattu kirjoille ja muut kaikelle mahdolliselle roinalle. Sen takia en julkaisekaan blogissa kokonaiskuvaa hyllystä, koska muut kuin kirjoille varatut hyllyt ovat niin sotkuiset.
Seuraavaan asuntoon olisi kiva hommata kunnon hylly tai edes saada tämän hyllyn romppeita muualle, niin että hyllyyn mahtuisi enemmän kirjoja.

Ensimmäisenä on vuorossa minun osuuteni tämän talouden kirjoista (vasen ja alempi kuva) ja yllättäen kirjoja onkin laidasta laitaan, vaikka pääasiassa luen vain fantasiaa. Ehkä juuri siksi Sofi Oksasen Puhdistuskin on ollut lukematta hyllyssäni jo 6 vuotta - noloa (kyllä minä sen kohta luen).

Eihän tuossa kovin montaa kirjaa ole ja reilu puolet kirjoistani onkin säilössä vanhempieni luona, koska tänne kämppään ne eivät mahdu. Jouduin muuttaessani valitsemaan mitä kirjoja otan mukaan ja otin kaikki lukemattomat ja sellaiset jotka tulisin lukemaan uudestaan lähiaikoina + Liikkuvan linnan, koska se on aivan ihana.
Nopean laskutoimituksen jälkeen tuossa on 18 luettua ja 9 lukematonta kirjaa - hyvä tavoite olisikin lukea nuo lukemattomat vielä tänä vuonna.

Moniin muihin kirjabloggareihin verrattuna kirjamääräni on silti ihan minimaalinen, enkä olekaan mikään kirjahamsteri. Lainaan mieluusti lukemiseni kirjastosta.


Miehen hylly onkin vähän yksitoikkoisempi, sillä kuten alemmasta kuvasta huomaa, niin se on täynnä Remestä. 

Miehen lempikirjat hyllystä ovat kuitenkin Väinö Linnan Tuntematon sotilas ja Max Brooksin World War Z. World War Z:aa hän on minullekin suositellut, mutta vielä olen pystynyt välttämään sen lukemisen. Jonkun Remeksen olen harkinnut lukevani jossain vaiheessa, koska en ole ikinä lukenut ainuttakaan Remeksen dekkaria - miehen hyllyltä löytyykin sitten ihan reilusti valinnanvaraa.

Hyllyistä voikin päätellä, että kirjamakumme on aika erilainen, vaikka kummankin lempigenre on fantasia - aika erityyppinen fantasia vain.

Jan Salmisen Äidinmaa oli kuitenkin sellainen, jonka me kummatkin halusimme lukea. Kaikki Potterit olemme myös kumpikin lukeneet, mutta muita ei taida ollakaan.

Tässä oli siis meidän kirjahyllymme esittely. Muiden kirjabloggareiden blogeista olen lukenut esittelyjä heidän kirjahyllyistään ja päätin nyt toteuttaa tämän myös itse, sillä tämän tyyppisiä postauksia ei ole Mustemaailmassani ennen nähty.
Ehkä tulevaisuudessa blogiin tulisi lisääkin kirjoihin liittyviä esittely- ja höpöttelypostauksia. Itse olen ainakin tykännyt lukea muitakin kuin kirja-arvosteluja muiden kirjablogeista.

Millaisia kirjahyllyjä teillä lukijoilla on?

5 kommenttia:

 1. Muiden hyllyihin on aina kiva kurkistella! :) Omaa hyllyäni (ja lapasesta lähteneen lukemattomien kirjojen hamstrauksen tuloksia) olen esitellyt täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho no sinullapa oli hyllyssäsi esiteltävää - aika mahtava kokoelma!

   Poista
 2. Tosi kiva postaus!
  Voisin itse tehdä vastaavanlaisen jutun, kunhan mökkikesä on ohi & kirjahylly siistimpi, sillä nyt siellä on paaaljon muutakin kuin vain kirjoja ja kirjoja on niin paljon, ettei kaikki edes mahdu hyllyyn, vaan osaa on pakko pitää pinossa kirjoituspöydällä tai laittaa kaappiin tai yöpöydälle, jossa pidän yleensä kirjoja joita sillä hetkellä luen tai aion lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän ja tee ihmeessä - nämä ovat mukavaa vaihtelua arvosteluihin! :)
   Haha, selvästi kirjahamstereiden ongelma. :D Minullakin oli joskus noin, että kirjoja oli huoneessa ihan riittämiin (monet tosin kirjastolainoja) ja useasti kirjoja oli lattiallakin muutama pino, kun ei pöytätila riittänyt.

   Poista
  2. niin juu... unohdin laittaa blogini osotteen :D Liity ihmeessä lukijaksi jos nappaa

   kirjablogini osoite on: http://elamalukijana.blogspot.fi/

   Poista