keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

STEPHENIE MEYER: Houkutus

Kaipasin mökille jotain rentoa lukemista, joten päätin ottaa hyllystäni mukaan moneen otteeseen lukemani Houkutuksen. Tämä pokkari onkin ehdottomasti kulunein kaikista omistamistani pokkareista, kannet ovat taittuneet, kulmat kuluneet ja sivut hiirenkorvilla.

Isabella muuttaa isänsä luo sateiseen pikkukaupunkiin ja on valmistautunut elämänsä tylsimpään käänteeseen, kunnes tapaa kiehtovan Edwardin - yliluonnollisen komean, älykkään ja arvoituksellisen pojan. Edward kuitenkin välttelee Bellaa parhaansa mukaan, kunnes salaisuus selviää: Edward on vampyyri, joka kieltäytyy ihmisverestä.

Vaaroja uhmaten pari rakastuu, mutta perinteisessä mielessä he eivät voi toisiaan saada. Edwardista tulee Bellan suojelusenkeli, mutta vaara hiipii heidän kintereilleen suhteen ulkopuolelta.

Olen edelleen sitä mieltä, että kaikille romantiikannälkäisille tytöille ja nuorille naisille Houkutus on must read - kirja, vaikka mielipiteitä tästäkin riittää laidasta laitaan. Itse tykästyin kirjaan melkein heti sen ilmestyttyä (eli melkein kymmenen vuotta sitten - huhhuh!) ja vaikka sen hehku on jo himmentynytkin (mielestäni pääasiassa huonojen leffojen myötä), niin mukiinmenevää luettavaa se oli edelleen.

Samanlaisia sydämentykytyksiä kirja ei aiheuttanut kuin teinivuosinani. Nyt Bellan ja Edwardin äkkirakastuminen tuntui jopa vähän tönköltä, vaikka joskus se sai perhoset vatsaan. Yllättävän hyvin Houkutus silti imaisi mukaansa, vaikka tämä oli ties kuinka mones kerta kun kirjan luin. Muita osia en ole lukenut kuin kahdesti ja tuskinpa nytkään jatkan niiden pariin.

arvosana: 3 ½ / 5
Loisto 2009
sivut: 503
alkuteos: Twilight, 2005
mistä: omasta hyllystä

4 kommenttia:

  1. Tästä tuli mieleen se sun aikanaan kirjoittama twilight fanfic minkä nimeä en nyt muista :) Muistan vain että silloin esiteininä se ficci oli parasta mitä maa päällään kantaa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos - hauskaa että jollekin tulee vielä se ficci mieleen (siitä on kuitenkin sen verran aikaa) :D Mullekin tuli tätä kirjaa lukiessa siihen ficciin liittyen niin vahvat vibat, että oli pakko lukea ficin ensimmäinen osa (Mahdollisuus) uudestaan näin monen vuoden jälkeen. :)

    VastaaPoista
  3. Blogini puolella olisi haaste sinulle :D

    VastaaPoista