tiistai 15. syyskuuta 2015

BECCA FITZPATRICK: Black Ice

Harvemmin tulee luettua englanninkielistä kirjallisuutta, vaikka aina kirjaston hyllystä katson mitä sieltä löytyisi. Tällä kertaa sieltä tarttui mukaani Hush, hush - sarjallaan tutuksi tulleen Fitzpatrickin nuortenkirja Black Ice.

Britt on aina ollut mukavuudenhaluinen, mutta päättää lähteä parhaan ystävänsä Korbien kanssa vaeltamaan tehdäkseen vaikutuksen ex-poikaystäväänsä. Matkalla tytöt juuttuvat myrskyyn ja lähtevät etsimään suojaan. He löytävät mökin ja kaksi komeaa pelastajaa - tai niin he luulevat.

Britt tajuaa, että hänen ja Korbien pitää päästä äkkiä pois vuorilta ja niin alkaa vaarallinen matka läpi lumen ja jään. Mutta onko komea ja salaperäinen Mason vihollinen, vai voiko häneen luottaa?

Black Ice alkoi todella vakuuttavasti ja jännittävästi, mutta lässähti keskipaikkeille päästyä. Loppua kohti kirja parani jälleen, mutta silti siitä jäi vähän bläh-fiilis.

Kirjassa oli hyvin vahvaa dekkari-genreä, joka toikin tarinaan sen parhaan annin. Loppu olikin todella jännittävä, sillä se ei ollut yhtään ennalta-arvattava. Romantiikka oli mielestäni aika kökköä, Brittin ja Masonin hatara rakastuminen ei saanut minua vakuutettua.  Britt oli hahmona ihan ok, mutta Mason oli taas erittäin paljon Patchin kaltainen - Fitzpatrick olisi voinut luoda edes hitusen erilaisemman mieshahmon.

Ei tämä nyt mikään pettymys ollut, mutta eipä juuri sykähdyttänytkään. Toisaalta oli kiva lukea taas englanniksi ja kirjan englanti oli helppolukuista.

arvosana: 2 ½ / 5
Simon & Schuster, 2014
sivut: 392
mistä: kirjastosta

4 kommenttia:

 1. Mulla on tämä lojunut hyllyssä jo melkein vuoden, kun on jotenkin laiskottanut alkaa lukea enkuksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten kun tekee mieli kokeilla vähän englanninkielistä tekstiä, niin kannattaa lukea. Oli sen verran helppoa englantia, ettei minunkaan huonolle kielipäälle tehnyt pahaa. :D

   Poista
 2. Tykkäsin Becca Fitzpatrickin Hush hush -sarjasta (ja Patchista ;) ), mutta muuta hänen tuotantoaan ei ole toistaiseksi tullut vastaan. Kirjoittamasi perusteella tuskin tulee tartuttua tähän vaikka se vastaan kävelisikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidin Hush hush - sarjan ekasta osasta, mutta mielestäni sarja lässähti loppua kohden. Minun mielestäni ei jää kyllä mistään paitsi, vaikkei tätä lukisikaan - on niin paljon muita parempia kirjoja. :)

   Poista