perjantai 1. heinäkuuta 2016

ANU HOLOPAINEN: Kristallien valtakunta

Tämä oli varmaan jo neljäs kerta, kun palasin tämän kirjan pariin. Kristallien valtakunta teki minuun vaikutuksen jo mukulana ja viime kirjastoreissulla tuntui, että pitäähän se taas lukea.

Sonja tempautuu aikojen alussa kadonneelle Atlantikselle, jossa ystävyys ja rakkaus odottavat häntä.
Kaikki alkaa siitä, kuinka Sonja herää rantahietikolta täysin oudossa paikassa: Mikä tämä maa on? Keitä paikan ihmiset ovat? Kuinka hän joutui sinne? Miksi hän on siellä? Ja mihin aika on kadonnut?

Kristallien valtakunta tuntui kyllä edelleen yhtä ihanalta kuin joskus pikkutyttönä. Jos olisin lukenut sen vasta nyt ensimmäistä kertaa, niin uskoisin ettei se olisi tehnyt yhtä suurta vaikutusta - nyt tämän suhteen minulla on niin vahvat nostaolgiavibat, että tykkään kirjasta aikalailla pakostikin. Pikkutyttönä niin hahmot kuin aikamatkustuskin teemana innostivat minua lukemaan kirjan yhdessä hujauksessa, tosin ei kirjan lukemiseen nytkään mennyt kauaa, sillä juoni oli mukavan nopeatempoinen.

Jos Kristallien valtakuntaan ei ole tutustunut niin suosittelen. Mielestäni se on tyyliltään todella erilaista fantasiaa kuin mitä nyt parikymmentä vuotta myöhemmin kirjoitetaan. Holopainenkin on luonnehtinut kirjaa (Wikipedian mukaan) "suloisen naiiviksi". Todennäköisesti seuraavalla kirjastoreissulla tarttuvat mukaan toiset Sonjasta kertovat kirjat.

arvosana: 4 / 5
Karisto 1996
sivut: 267
mistä: kirjastosta

2 kommenttia:

  1. Minulla on omana tämän trilogian toinen ja kolmas osa ja kuumeisesti olen tätä ensimmäistä osaa metsästänyt. Jos on joskus vastaan tullutkin niin yli 10€ hinta on ollut hieman kova opiskelijan kukkarolle (jospa valmistumisen jälkeen tämän sitten hankkisin hinnasta piittaamatta). Holopaisen Sonja-sarja oli ensimmäinen kunnon fantasia jonka luin yläasteella (1999) ja tästä sain kimmokkeen niin fantasian kuin scifinkin lukemiseen. Siitä olen kirjailijalle erittäin kiitollinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän metsästäminen taitaakin olla aika hankalaa, ei ainakaan minun tielleni ole tullut koskaan. :o Sonja on kyllä ihana sarja. :)

      Poista