lauantai 2. helmikuuta 2013

ANU HOLOPAINEN: Syysmaa 6 - Matkalaiset

Nyt olen sitten vihdoinkin saanut Syysmaa-sarjan lukemisen päätökseen. Nämä viimeiset osat tulikin luettua hieman nopeammassa tahdissa.

Punatertun kylästä karkotetut ovat asettuneet asumaan metsän suojiin. Yvana ja Loranan hylkäämä poika, Marrkah, kaipaavat kuitenkin ihmisten ilmoille.

Yvana haaveilee Kesämaahan pääsystä ja he lähtevät Marrkahin kanssa kohti rannikkokaupunkia. Rannikkokaupungissa Marrkah lyöttäytyy kuitenkin epäilyttävään porukkaan, joka aiheuttaa ongelmia niin hänelle kuin Yvanallekin, jota kauan sitten koskettanut paha voima alkaa jälleen kasvaa.

Tämä viimeinen osa kokoaa mukavasti vanhat hahmot yhteen ja jatkaa aika samalla tyylillä kuin edelliset kirjat. Pidin kuitenkin erittäin paljon Yvanasta ja Marrkahista hahmoina. Loppua kohti tarina muuttui mielestäni vähän oudoksi ja loppu tuli aika yllätyksenä ja yllättäen.

Ihan kelpo sarja, joka oli mukava lukea. Mitään erityisempiä tuntemuksia ei kuitenkaan jäänyt. Ehkä olisin kaivannut, että tarinaan olisi kaivauduttu vielä vähän syvemmälle. Nyt tuntui, että vähän turhan moni asia jäi vähän sinne päin.

2 kommenttia:

 1. Onko tämä sarja saanut nyt päätöksensä? Muistan lukeneeni tätä sarjaa nuorempana ja ainoa oikeastaan mitä muistan on sen hyvin vahva feminismi, joka sai minut ensimmäisen kerran ajattelemaan kunnolla. Taisin lopettaa neljänteen kirjaan joka kertoi vähän eri hahmoista kuin aiemmat osat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Minäkin luin tätä sarjaa silloin joskus, tosin itsekin lopetin neljänteen osaan silloin. Feminismi on sarjassa kyllä todella voimakkaasti esillä ja mikäpä siinä, mielestäni se toimi hyvin.
   Tuli vasta nyt luettua nämä viimeiset osat, mutta ihan mukavaltahan se näiden lukeminen tuntui, tosin piti kyllä virkistää muistia ja lukea samalla sarjan aikaisemmatkin osat. :D

   Poista