keskiviikko 13. helmikuuta 2013

C.J. DAUGHERTY: Night School - Yön valitut

Bongasin tämän kirjan Lukunurkasta ja sen verran kiinnostavalta vaikutti, että pitihän minun heti tehdä kirjastosta varaus. Satuin saamaan tämän vähän huonosti ennen englannin yo-kuuntelua, mutta menihän se koetta edeltävä ilta hyvin tämänkin parissa.

Allien isoveli Christopher on kadonnut ja hän syyttää vanhempiaan, sekä kapinoi heitä ja kouluaan vastaan, jolloin hänen vanhempansa päättävät lähettää hänet syrjäiseen ja eristäytyneeseen Cimmerian sisäoppilaitokseen.

Yllätyksekseen Allie viihtyy tiukkaa kuria noudattavassa Cimmeriassa, saa ystäviä ja ihastuu komeaan Sylvainiin. Hän tuntee kuitenkin yhteyttä myös sulkeutuneeseen Carteriin.

Cimmeriassa toimii myös salainen Yökoulu, johon saavat osallistua vain harvat ja valitut ja jonka jäsenet tuntuvat piilottelevan salaisuuksia. Koulun tanssiaisissa alkaakin tapahtua, yksi tyttö löytyy murhattuna ja Allie saa tietää olevansa itsekin vaarassa.

Tätä kirjaa oli vaikea laskea käsistään, sillä juoni oli todella koukuttava. Vaikka tiesin, ettei tässä kirjassa ole fantasiaa, niin tuntui silti koko ajan "että mitä jos sittenkin". Kirjasta tuli aika vahvasti mieleen Yön talo-sarja ja lisäksi Cimmeria muistutti vähän Tylypahkaa.

Pidin juonen lisäksi myös hahmoista, mutta Allien yhtäkkinen innostus opiskeluun tuntui todella epäuskottavalta. Muutama muukin asia jäi vähän mietityttämään, mutta pääasiassa kuitenkin erittäin mainio opus - suosittelen tarttumaan tähän.

4 kommenttia:

 1. Minulla on tämä kesken parhaillaan. :) Alun perin tätä varatessani odotin myöskin fantasiaa, mutta myöhemmin blogeja lukemalla selvisi, että oho ei sittenkään. :D Kieltämättä sitä odottaa kokoajan ilmaantuvaksi, tiedä sitten mistä johtuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjan nimi taitaa ainakin olla sellainen, joka johdattaa heti harhaan. Tosin oli siinä jotain muutakin, ei tule kyllä mieleen mitä. :D

   Poista
 2. Tuohon loppuun lisäten: eikös Allie ollut entisessä koulussaan mallioppilas ennen veljensä katoamista? Jos hän uusiin ympyröihin päästessään alkoi sitten uudelleen tykästyä opiskelusta ja eihän siellä koulussa muuta tekemistä kai olekaan kun ei ole paljoa teknologiaa :D

  Mut joo, loisto kirja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsi unohtumaan - niinpä olikin! :D Muisti hyvä, mutta lyhyt. Silti voisin kyllä vähän epäillä... Se opiskeluun tykästyminen tapahtui sen verran nopeasti, ja tuskinpa sitä nyt ihan vapaaehtoisesti käyttäisi kuitenkaan kaikkea aikaansa opiskeluun - tai sitten puhun nyt jo itsestäni, haha. :D

   Poista