sunnuntai 23. marraskuuta 2014

C.J. DAUGHERTY: Night School 2 - Yön perintö

Koukutuin ensimmäiseen osaan sen verran paljon sitä lukiessani, että pakkohan tähän toiseenkin osaan oli tartuttava ja aika suurin odotuksin vielä.

16-vuotias kapinallinen Allie on löytänyt Cimmerian sisäoppilaitoksesta toisen kotinsa. Koulu on tuonut hänen elämäänsä myös Carter Westin, unelmien poikaystävän.

Cimmeriassa toimii Yökouluksi kutsuttu salaseura. Se paljastuu vaikutusvaltaiseksi salaiseksi organisaatioksi, jonka jäsenet ulottavat valtansa paljon koulua pidemmälle. Yökoululla on myös vihollisia, näiden joukossa Allien kadonnut veli. Pian selviää, että Allie ja kaikki muutkin koulun oppilaat ovat suuressa vaarassa.
Allien pitää tehdä päätös suojellakko perhettään vai luottaako uusiin ystäviin.

Tämän kirjan lukemisesta on jo jonkin verran aikaa, mutta pakkohan tästä on blogata, sillä kirja oli äärettömän hyvä. Nyt en enää odotellut minkään fantasiaörkin hyppäävän jokaisen nurkan takaa niin kuin ensimmäisen osan kohdalla, vaan tarinaan pystyi uppoutumaan täysillä juuri sellaisena kuin se oli.

Lueskelin Risingshadowista muiden mielipiteitä tästä kirjasta, eivätkä kaikki olleet niin kovin ihastuneita kirjaan ja joitakin jotkut jutut olivat ärsyttäneet. Minulle ei ainakaan jäänyt minkään näköisiä ärsytyksiä päälle kirjasta sen luettuani. Toiset osat eivät nyt perinteisesti aivan ensimmäisen tasolle yllä, mutta se saa sitäkin innokkaammin odottamaan kolmatta osaa.

arvosana: 5 / 5
Otava 2014
sivut: 414
alkuteos: Night School - Legacy, 2013
mistä: kirjastosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti