keskiviikko 28. elokuuta 2013

KERSTIN GIER: Safiirinsini

Safiirinsini on toinen osa Rakkaus ei katso aikaa-trilogiasta ja jo ensimmäisen Rubiininpuna nimisen kirjan kohdalla harmittelin lapsellista kantta, joka ei mielestäni istu sarjaan kovin hyvin. Onneksi sisältö ei ole kuitenkaan samaa maata.

16-vuotiaan Gwendolynin elämä on ollut yhtä vuoristorataa sen jälkeen, kun hänestä tuli perheensä aikamatkaaja. Hän elää niin nykyajassa kuin menneisyydessä ja lisäksi hänellä ja Gideonilla riittää ongelmia - pitäisi pelastaa maailma ja lisäksi oppia tanssimaan vielä menuettia.

Kaiken lisäksi Gideon alkaa käyttäytyä arvoituksellisesti. Gwendolyn ei ole enää varma, mistä kaikessa on kyse, mutta hän aikoo ottaa siitä selvää.

Tykästyin tähän jopa ehkä enemmän kuin ensimmäiseen osaan. Ensin oli vähän muistelemista, että kuka hahmo oli kukin ja miten he tarinaan liittyivät, mutta aika nopeasti tarinaan pääsi taas sisään.

Suurin plussa kirjassa oli hyvät hahmot. Mielestäni luonteenpiirteitä oli hyvin korostettu ja erityisesti Gwendolyn oli erinomainen päähenkilö. Ei tämä kirja nyt mihinkään top10-listalle noussut, mutta oli silti erittäin symppis ja viihdyttävä nuortenkirja.

4 kommenttia:

 1. Minä tykkäsin kovasti ensimmäisestä osasta ja nyt odottelen milloin tämä osa osuu eteeni kirjaston hyllyllä. Mukava kuulla, että oli viihdyttävä kirja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse päädyin varaamaan tämän kirjastosta, sillä muuten olisin saanut odotella liian kauan nimim. kärsimätön. :D

   Poista
 2. "Lapsellinen kansi" ja minusta se on niin ihana! Mitähän se kertoo minun henkisestä iästäni... (Fyysinen ikä 32-vee, ou jea.)=D Rubiininpuna on luettuna ja kai tämäkin tulee luettua jossain vaiheessa. Hyvin vähän loppujen lopuksi luen nuorten kirjallisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin muiden maiden kansia ja mielestäni ne olivat niin paljon hienompia, mutta tietysti jokaisella on oma makunsa - ja vain vanheneminen on pakollista, aikuistuminen on vapaaehtoista. :D

   Poista