keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

MICHAEL GERBER: Barry Trotter ja kuollut hevonen

Tämä kirja oli aika kauan odottanut hyllyssä omaa vuoroaan ja olin siihen muutaman kerran tarttunutkin ja saanut vähän luettua, mutta nyt vihdoin sain "luku-urakan" (sillä ei kirja mikään pitkä ole) päätökseen.

Barry Trotter on huonomaineinen, epämiellyttävä ja kaiken lisäksi vielä haisee. Nyt ei enää tarvitse arvuutella millainen hänen lapsuutensa oli.

Barry Trotter ja kuollut hevonen esittelee Barryn ja kaikki muut Pötymähkän sankarit kun he vielä olivat finninaamaisia, hyperaktiivisia tulokkaita. Kirja antaa vastaukset myös moniin jännittäviin kysymyksiin: Hoitivatko Barry ja Ermine homman? Miten Lon sai päähänsä reiän, joka soi tuulessa? Onko Lordi Valumart aina ollut töykeä?

Tykkään Harry Pottereista ja tykkään parodioista, mutta tämä kirja ei nyt ihan napannut. Mielestäni se oli liian sekava, joksi sen tekivät mm. sivun alalaitoihin lisätyt pienet huomautukset ja infot.

Sain kirjan luettua jo pari päivää sitten, enkä enää muista kovin hyvin mitä kaikkea siinä oli. Trotter oli ilmeisesti taantunut nuoreksi ja hänet hypnotisoitiin käymään läpi Pötymähkässä elämäänsä vaihetta, jotta saataisiin selville, mikä sen aiheuttaa. Kyllähän kirja sisälsi hauskojakin juttuja, mutta ehkä sen huumori ei vain minuun liiemmin uponnut.

arvosana: 2 / 5
Sammakko 2007
sivut: 278
alkuteos: Barry Trotter and the Dead Horse, 2004
mistä: omasta hyllystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti