tiistai 22. joulukuuta 2015

SOPHIE JORDAN: Vanish

Tämän sarjan ensimmäisen osan Liekin olen lukenut jo pariinkin kertaan ja nyt menin vihdoin ja viimein kirjastoon lainaamaan trilogian seuraavat osat. Tämän kyseisein sarjan suomentaminenhan jäi vain ensimmäiseen osaan - harmi kyllä, mutta hyvin tämä maistui englanniksikin.

Pelastaakseen rakastamansa pojan elämän Jacinda joutui pettämään kaltaisensa paljastamalla heidän salaisuutensa. Nyt hänen pitää palata laumansa suojelukseen tietäen, ettei tule näkemään Williä enää.

Laumassa Jacindaa kohdellaan vihamielisesti ja hänen tulee tehdä töitä todistaakseen lojaaliutensa. Ainoat, jotka hänelle puhuvat ovat Cassian, joka on aina halunnut hänet, sekä hänen siskonsa Tamra, jonka elämä on muuttunut kohtalon oikusta täysin. Jacinda kuitenkin pitää kiinni toivosta, että jonain päivänä Will tulisi etsimään häntä.

Tämä oli pakko lukea yhdeltä istumalta. Vanish jatkui siitä mihin Liekki oli jäänyt ja se tempaisi heti mukaansa. Tämä oli ehkä jopa vähän parempi kuin ensimmäinen osa, sillä actionia oli enemmän. Lisäksi vasta tässä kolmiodraama potkaistiin kunnolla käyntiin ja ai että kun tykästyin Cassianiin tässä, vaikka ekassa osassa hän oli mielestäni pelkästään ärsyttävä. Oli kyllä hyvä, kuinka paljon Jordan muutti hahmoja tässä osassa, Tamrastakin tuli paljon mielenkiintoisempi hahmo.

Paikoitellen kirjan englanti oli minulle vähän haastavampaa, mutta nyt on tullut luettua vähän enemmän englanniksi, joten lukeminen sujui hyvin. Viimeinen osa Hidden olikin pakko aloittaa saman tien tämän jälkeen.

arvosana: 5 / 5
HarperCollins 2011
sivut: 294
mistä: kirjastosta

2 kommenttia:

  1. Hitsi, saisikohan aikaiseksi joskus luettua tämän englanniksi. Mulla tuo englannin lukeminen on vähän hidasta ja oon niin laiska lukemaan muilla kielillä, mut ehkä joskus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin oli englanniksi lukeminen vielä vuos sitten aika kankeaa, mutta kyllä se siitä kun luki vaan. :D

      Poista