lauantai 12. joulukuuta 2015

JODI MEADOWS: The Orphan Queen

Nykyään tulee useammin vilkaistua kirjastossa englanninkielisten kirjojen hyllyä ja toissakerralla bongasin tämän sieltä. Takakannen perusteella kirja vaikutti oikein hyvältä.

Wilhelmina on prinsessa, joka joutui pienenä jättämään kotinsa hyökkäyksen takia. Kymmenen vuotta myöhemmin Wilhelmina ja muut orvoksi jääneet ylhäisön lapset varastelevat Skyvalen kaduilla Indigon kuningaskunnan pääkaupungissa tullakseen toimeen. Heidän kanssaan Wilhelmina on päättänyt ottaa takaisin kruununsa.

Kuningaskuntaa uhkaa myös myrkyllinen taikuus, jonka takia taikominen on kaikkialla kielletty. Wilhelminan taikuus voi kuitenkin olla avain ongelmiin, mutta Mustan tikarin huomattua Willin taikuuden, voi Wil kadota kuten kaikki muut taikuttaa käyttäneet.

Tämä kirja oli todella hyvä! En millään halunnut laskea sitä näpeistäni, joten luin aamuyöhön asti. Englanti oli yksinkertaista ja kirja tempaisi alkukankeuksien jälkeen mukaansa juonen kiihtyessä. Pidin todella paljon kirjan maailmasta ja asetelmasta - valtakuntien taistelusta toisiaan sekä myrkyllistä taikuutta vastaan.

Hahmotkaan eivät olleet yhtään hullumpia. Pidin paljon Wilhelminasta ja orpojoukosta, sekä Wilhelminan ja Mustan tikarin välille muodostuneesta suhteesta, joka oli vatsaa kutkuttava. Musta tikari oli kirjassa itseasiassa "Black Knife", mutta veitsi ei kuulosta suomennettuna hyvältä, haha! Katselin jo seuraavaa osaa, mutta harmikseni se ilmestyy vasta keväällä - pitää jaksaa odottaa.

arvosana: 5 / 5
HarperCollins 2015
sivut: 400
mistä: kirjastosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti