keskiviikko 23. joulukuuta 2015

SOPHIE JORDAN: Hidden

Edellinen osa Vanish tempaisi niin mukaansa, että oli pakko aloittaa tämän lukeminen heti perään ja aamuyöhön astihan siinä sitten meni.

Jacindan oli tarkoitus pariutua lauman prinssin Cassianin kanssa, mutta hän vastustelee kohtaloaan. Kun hän karkaa rakastamansa ihmisen Willin kanssa, se päättyy katastrofiin, sillä metsästäjät saavat kiinni Cassianin siskon Miramin. Jacindaa painaa syyllisyys ja hän tietää että hänen pitää pelastaa Miram.

Ainoa keino pelastaa Miram on jäädä itsekin vangiksi. Jacinda huomaa kuitenkin nopeasti, että langat eivät ole enää hänen käsissään. Kun Jacinda oppii lisää kiinniottajistaan hän tajuaa, että kaikki eivät välttämättä pääse elävinä pakoon.

Hidden alkoi siitä, mihin Vanish jäi ja kirja keskittyikin Miramin pelastamiseen vihollisten kynsistä. Vähän harmitti, että itse metsästäjät jäivät taka-alalle, sillä tässä kirjassa pahikset olivat tutkijoita, jotka pitivät drakeja häkeissä ja tekivät heille kokeita.

Toisaalta uusien drakien saaminen sarjaan oli mielenkiintoista, mutta he tulivat sarjaan liian myöhään. Harmitti kyllä, että tämä loppu vähän lässähti, sillä varmasti tarinaa drakeista olisi riittänyt vielä. Tuntui, että Jordan halusi tarinasta vain helpon ulospääsyn. Pidin jokaisesta sivusta, mutta olisin silti kaivannut lisää. Joka tapauksessa voin ehdottomasti suositella tätä trilogiaa fantasian ystäville - viihdyin trilogian parissa tosi hyvin ja ehkä joskus luen kaikki kolmee kirjaa vielä uudestaankin.

arvosana: 4 / 5
HarperCollins 2012
sivut: 260
mistä: kirjastosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti