sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

KAT FALLS: Vastavirta

Luin muistaakseni viime kesänä ensimmäisen osan nimeltään Veden alla, mutta vasta nyt tajusin, että siihenhän on tullut jatko-osakin. Vastavirta ilmestyikin jo viime vuoden puolella, mutta oli mennyt minulta täysin ohi.

Ty on 15-vuotias poika, joka ei voi kuvitella elämää vedenpinnan päällä, kun taas Gemma on samanikäinen tyttö, joka kammoaa syviä vesiä.

Tyn vanhemmat siepataan ja Gemman kanssa he turvautuvat pahamaineisen Krottiliigan apuun. Matka kulkee läpi syvien vesien ja mitä ihmeellisimpien vedenalaisten paikkojen. Ty ei ole kuitenkaan varma voiko täysin turvautua Gemman apuun, sillä hän ei ole varma pystyvätkö niin erilaisista maailmoista kotoisin olevat elämään rinnakkain.

Pidin todella paljon ensimmäisestä osasta, eikä tämä toinenkaan tuottanut pettymystä. Kirjan romantiikka-asetelma on kuin mistä tahansa kevyestä teinihömpästä, mutta samanlaista maailmaa ei kyllä monista muista kirjoista löydy.

Tällaista vesieläintä ainakin kiehtoi erittäin paljon kirjojen maailma. Mielestäni Falls tarjoaa lukijoilleen hyvän vaihtoehdon valita asettuvatko Tyn vai Gemman puolelle - rakastaako merta vai pelätä sitä.

2 kommenttia:

  1. Minulla on tämä lukulistalla. Olin tosin jo unohtanut ihan. :) Eka kirja oli ihan ok, vaikka vähän nuoremmille teineille tarkoitettu. Pidin laillasi kirjan maailmasta, mutta osa toiminnasta ja rakkaudesta tuntui vähän päälleliimatulta. Lukemisen arvoinen kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiminta ja rakkaus olivat minunkin mielestäni vähän sellaista peruskauraa (eivätkä ne sen kummallisemmiksi tässä toisessakaan osassa muuttuneet), mutta ei ne nyt sieltä huonoimmastakaan päästä olleet. :)

      Poista