torstai 23. elokuuta 2012

TERHI RANNELA: Yhden promillen juttuja

"Kaikille niille, joilla on rohkeutta vastustaa ryhmäpainetta."
Bongasin tämän kirjan ensimmäistä kertaa Lukunurkka-blogista. En kuitenkaan lukenut juuri ollenkaan, millainen se oli ollut, sillä nimi oli niin iskevä - pian kirja jo päätyikin yöpöydälleni.

"Maista tästä. Ihan pikkusen vaan. Kyllä sä nyt yhden voit lukea, tämän kerran. Ota vielä toisellekin jalalle. Lueluelueluelue! Älä ole ilonpilaaja. Kaikki lukee, aivan kaikki lukee. Haloo, tää on Suomi!"

Pituutensa perusteella tämä on samanlainen välipala kuin Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea. Yhden promillen juttuja sisältää 19 novellia, joita kaikkia yhdistää alkoholi, joka vaikuttaa jotenkin kaikkien kirjan nuorten elämään.

Itse odotin kirjalta kuitenkin jotain aivan muuta kuin se tarjosi. Takakannen ja lukuohjeen perusteella odotin huumoripainotteista tekstiä, mutta tarinat olivatkin aika masentavia ja turhan valistavia minun makuuni. Tarinat olivat kuitenkin todenmukaisia ja voin sanoa, että tiedän niiden esimerkkitapauksia ihan oikeastakin elämästä. Ei mikään huono lukukokemus, mutta odotin enemmän, joten sen takia tämä ei nyt täysillä iskenyt.

2 kommenttia:

 1. Blogissani on sinulle tunnustus :)

  http://lukunurkkaus11.blogspot.fi/2012/08/blogi-tunnustuksia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, pitääpä käydä katsomassa :) >>

   Poista