keskiviikko 7. marraskuuta 2012

London and The British Library

Toissayönä tultiin kotia "kierrä Lontoo vain neljässä päivässä" - matkalta, jonne lähdin siskoni ja kaverimme kanssa, ja oli kyllä hauska reissu.
Tuli nähtyä perus turistinähtävyydet, esim. Big Ben, Buckinghamin palatsi ja British Museum, sekä shoppailtua mm. Oxford Streetillä ja Spitalfield's Marketilla.


The British Library kuului myös "must see" - listaan, mutta koska ei tajuttu lähteä ajoissa shoppailemasta, niin kirjastossa kiertelyyn jäi aikaa vain puolisen tuntia. Siellä olisi kyllä voinut viettää paljon enemmänkin aikaa.
Ja tosiaan kirjastoonkin mentäessä oli vartijat ovella seisoskelemassa, kuten melkein joka paikassa.


Heti aulaan tullessa näki tuon monen kerroksen korkuisen lasivitriinin täynnä kirjoja. Kuitenkin ilmeisesti vain henkilökunnalla ja tutkijoilla oli lupa mennä sinne ja kyllähän tuolla muutama heppu näytti lasin takana olevan. Muuten kirjastossa oli erillisiä lukusaleja täynnä kirjoja, mutta niihin olisi tarvinnut ilmeisesti jonkin luvan päästäkseen sisään.

Puolituntinen päätettiinkin sitten kuluttaa kirjaston harvinaisuuksien katseluun. Kyseiset teokset olivat kaikki erillisessä hämärässä huoneessa lasivitriineissä, eikä niistä saanut ottaa valokuvia, vaikka olisi kyllä kovasti tehnyt mieli.
Huoneessa oli myös tietokoneita, joista löytyi e-kirjamaisesti kaikki tai ainakin tosi moni vitriinien teoksista. Me selailimme mm. Lewis Carrollin käsikirjoitusta Alice's Adventures Under Ground kirjasta.

Löysin myös netistä British Libraryn online gallerian, eli TÄÄLTÄ löytyvät linkit selailtaviin teoksiin. Kannattaa käydä katsomassa, jos et ole niihin aikaisemmin törmännyt.

Parhaiten huoneen teoksista ja esineistä jäivät mieleen mm. Jane Austenin kirjoituspöytä ja hänen muistivihkonsa, Beatlesin alkuperäiset sanoitukset sekä Chopinin nuotit. Vanhimmat opukset liittyivät ilmeisesti Britannian lakiin ja olivat tositosi vanhoja. En nyt muista vuosilukua, mutta kaipa se British Libraryn nettisivuilta löytyisi.
British Librarysta jatkettiinkin sitten läheiselle King's Crossin asemalle, koska Platform 9 ja 3/4.

Kuinkas moni muu on käynyt joskus kiertelemässä The British Libraryssa?

2 kommenttia:

 1. Nyt itken verta... Lontoossa tuli käytyä kaksi viikkoa takaperin ja tottakai onnistuin skippaamaan kaikista kiinnostavimman nähtävyyden - eikä ollut edes eka kerta kaupungissa. Miksi voi miksi? No, hyvä syy lähteä Lontooseen vielä uudemmankin kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itte olin ekaa kertaa ja tuli kyllä todella moni paikka kierrettyä. :) Onneksi oli jo suht. kokenut Lontoossa reissaaja mukana, niin tiesi tämmösetkin paikat.
   Semmonen kaupunki kyllä, että taitaa siellä melkein aina riittää uutta nähtävää.

   Poista