keskiviikko 31. lokakuuta 2012

D.L. KING (toim.): Suloisin suudelma

Päätinpä aloittaa messukirjojen lukemisen tästä kirjasta, sillä viime aikoina olen tykästynyt todella paljon novellikokoelmiin. Toisaalta vampyyrit saattavat kohtpuoliin tulla korvista ulos, sillä vielä olisi neljä vampyyrikirjaa yöpöydällä odottamassa.

"Näissä lumoavissa kertomuksissa kuolemattomat, äärettömän kauniit, voimaa ja seksiä tihkuvat vampyyrit ottavat tarvitsemansa elinvoiman niiltä onnettomilta (tai onnekkailta), jotka heidän tielleen sattuvat. Suloisin suudelma vie lukijan hämärille kujille ja pimeisiin makuuhuoneisiin kokemaan pelon ja mielihyvän väristyksiä, joita vain vampyyrit voivat ihmisessä herättää. Vampyyrit tyydyttävät nautinnonhalunsa niin nykyaikaan kuin menneisyyteen sijoittuvissa verenkarvaisissa novelleissa."

Muutaman novellin ajan kirjasta oli vielä sellainen ok-fiilis, mutta sitten alkoi tuntua, että kaikki novellit olivat liikaa toistensa kaltaisia ja teksti oli mielestäni hitusen liian kökköä (vika voi kyllä olla suomennoksessakin).

Mikään novelleista ei jäänyt erityisemmin mieleen, loppupäästä ehkä Kristina Wrightin "Viiltäjä", mutta syynä saattoi toki olla sekin, että kyseinen novelli oli kokoelman toiseksi viimeinen. Enemmän tykkäsin suomalaisista vampyyritarinoista kuin näistä, vaikka kyllä nämäkin nyt luki.

2 kommenttia:

  1. Mulla on kans tää hyllyssä. Ei kyllä ollut niin hyvä kuin odotin, mut lukihan tuon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, enemmän tältä kyllä odotin, mutta tulipahan luettua. :)

      Poista