keskiviikko 10. lokakuuta 2012

CASSANDRA CLARE: Langenneiden enkelten kaupunki

Varjojen kaupungit-sarja on edennyt jo neljänteen osaansa, vaikka ensimmäisessä osassa mainitaankin kyseessä olevan trilogia. Ja lisääkin on vielä tulossa.

Sota on ohi ja Clary Fray on palannut New Yorkiin ja harjoittelee poikaystävänsä Jacen avustuksella Instituutissa tullakseen Varjometsästäjäksi.

Joku alkaa kuitenkin murhata Valentinen joukkoon kuuluneita Varjometsästäjiä ja uhkana on uusi sota. Lisäksi Jace näkee painajaisia, joissa hän tappaa Claryn yhä uudellen ja uudelleen, ja alkaa vältellä tätä.

Simonilla on myös ongelmia. Joku haluaa hänet hengiltä ja lisäksi naishuolet painavat häntä - hän kun seurustelee sekä Maian että Isabellen kanssa.

Tässä kirjassa suuri plussa oli se, että asioita kerrottiin vähän useampien henkilöiden näkökulmasta, mutta ei tämä siltikään tempaissut minua yhtä hyvin mukaansa kuin aikaisemmat osat. Ihan mukava luettava, muttamutta... Sanotaanko vaikka, että vähän turhan outo, mutta lopussa eri hahmot ja asiat nivottiin suht. hyvin toisiinsa. Jospa seuraavassa osassa tarina saa enemmän tuulta purjeidensa alle, sillä tämän osan loppu jäi lupailemaan vaikka mitä.

2 kommenttia:

 1. Mielestäni tämä ei jääny paljoakaan huonommaksi kuin aiemmat vaikka mua ei olisi haitannutkaan jos tämä sarja olisi jäänyt trilogiaksi kuten oli aiemmin tarkoitus. Jäi kyllä jännään kohtaan, mielenkiinnolla odotellaan jatkoa. Sääli, että näitä tulee vaan kerran vuodessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ainakin meni alku vähän siihen, kun pohdiskelin että mitäs niissä aikaisemmissa kirjoissa nyt on oikein tapahtunutkaan.
   Ehkä ns. vaihto uusiin pahiksiin vähän hämmensi + ettei tarina ollutkaan vielä tässä. Itse kun kuvittelin lukevani jo viimeistä osaa, joten lopussa tuli sellainen "häh?"-olo. :) Mutta seuraavaa odotellessa, tosin luettavien kirjojen kasa on sen verran korkea, että kyllä sen vuoden jaksaa odottaa. :D

   Poista