torstai 11. lokakuuta 2012

E.L. JAMES: Fifty Shades - Satutettu

Pakkohan tämäkin oli sitten käydä noutamassa kaupasta - Sokoksessa kun pokkarit olivat vielä -20%. Vähän arvelutti lukea tämä suomeksi, sillä mielestäni aikaisemmassa osassa suomennos oli todella koominen, mutta itse olen tosi laiska lukemaan englanninkielisiä kirjoja.

Vaikutusvaltaisen Christian Greyn ja nuoren Anastasia Steelen suhde on täynnä ongelmia. Christian kuitenkin ehdottaa Analle normaalia parisuhdetta, koska ei halua menettää tätä.

Christianin on kuitenkin vaikea luopua vanhoista tavoistaan ja lisäksi hänen lapsuutensa traumat kummittelevat koko ajan taustalla. Hankaluuksia parille aiheuttavat myös Anan pomo Jack Hyde sekä Leila, joka on mieleltään tasapainoton ja kateellinen Analle tämän suhteesta Christianiin, eikä Ana myöskään meinaa tulla toimeen rouva Robinsonin kanssa.

Ihan mielenkiinnolla tartuin tähän kirjaa, vaikka edellinen osa ei oikein vakuuttanut ja suomennoksille sai naureskella makeasti. Tämä osa oli kuitenkin positiivinen yllätys.

Itse ainakin pidin siitä, että mukaan oli saatu enemmän jännitystä ja tapahtumia, eikä draamaakaan uupunut. Toistoa toki oli jonkin verran kuten ensimmäisessäkin osassa, mutta silti kirja tuli luettua melkein yhdeltä istumalta. Minusta oli myös lukiessa hauskaa vertailla tätä Twilightiin ja mielestäni monet kohdat täsmäsivätkin huvittavasti yhteen. Ensimmäisen osan kohdalla yhtäläisyydet Twilightiin siis vielä häiritsivät minua, mutta tästä osasta ne tekivät vain paremman.

4 kommenttia:

 1. Tää kakkonen oli ehkä mun suosikki kaikista. :) (Mutta edelleen suosittelen lukemaan englanniksi..! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä ykkösen päihitti ainakin, katotaan miten käy kolmosen kanssa (joka muuten tulee myös varmaan hommattua suomeksi). :D
   Englanniksi lukiessahan tästä kirjasta voi mennä puolet huvista, kun jää vaille hauskoja suomennoksia. ;)

   Poista
 2. Musta tää kakkonen oli selvästi huonompi kuin eka kirja. Turhaa jaarittelua jota ei jaksanut lukea. Siksi mulla varmaan menikin niin pitkään lukiessa tätä kun ei oikein iskenyt. Toivon, että vika on parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itellä taas meni ihan päinvastoin, kun ei ykkönen oikein vakuuttanut. Saas nähdä miten käy sen vikan kanssa. :)

   Poista