lauantai 24. tammikuuta 2015

KIERA CASS: The One

Pakko heti alkuun hehkuttaa kuinka ihanat kannet tässä sarjassa on. Harvemmin tulee minun täällä blogin puolella kerrottua mielipiteitä kirjojen kansista, mutta näistä tykkäsin todella paljon. Vaikka ne eivät sovi kirjahyllyssä kovin hyvin yhteen mieheni Remes-kokoelman kanssa, niin näkyypähän vähän minunkin tyylisiäni kirjoja joukossa.

Reality TV-show on muuttanut America Singerin elämän täysin. Siitä asti, kun hän osallistui kilpailuun Illéan prinssi Maxonin sydämen voittamisesta, hän on kamppaillut tunteistaan ensirakkautensa Aspenin ja Maxonin välillä.

Nyt America on tehnyt valintansa ja on valmis taistelemaan sen tulevaisuuden puolesta, jonka hän haluaa.

Päällimmäisiksi fiiliksiksi tästä trilogiasta jäivät, että tämä oli ihanan erilainen ja sellainen positiivisella tavalla teinimäisen romanttinen. America muuttui hahmona aika paljon, mikä ei ollut ollenkaan huono juttu ja lisäksi oli hyvä, että kapinallisiin ja heidän aikeisiinsa tutustuttiin lisää.

Tälle sarjalle on kirjoitettu myös esiosa ja muutama tarina, jotka sijoittuvat samalle ajanjaksolle trilogian kanssa, sekä "The Heir", joka kiinnostaa kovasti ja ehkä jossain vaiheessa päädyn sen vielä itsellenikin tilaamaan Adlibriksen kautta.

Suosittelen tätä trilogiaa erityisesti romantiikasta pitäville, sillä scifi-osuus jäi aika olemattomaksi. Lisäksi koin, että tästä sarjasta on tosi hyvä aloittaa englanninkielisten kirjojen lukeminen. Jouduin vain muutaman sanan vilkaisemaan sanakirjasta, että sain  ymmärrettyä mistä oli puhe. Jospa minäkin innostuisin lukemaan enemmän englanniksi tämän trilogian jälkeen.

arvosana: 4 / 5
HarperTeen 2014
sivut: 336
mistä: omasta hyllystä

2 kommenttia:

  1. Nuo kannet ovat kyllä kauniita. Uteliaisuuteni heräsi jo itse asiassa aikaisemmin, kun törmäsin sarjaan netin syövereissä, mutta kyllä minun nyt varmasti kannattaisi katsastaa sarja. Itse en ole kovinkaan varma englanninlukia, mutta niin kuin sanoit ehkä tästä on hyvä aloittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä lukea, jos jo aikaisemminkin on sarja kiinnostanut. Minäkin selvisin en niin kovin hyvällä englannillani, eli eivätköhän muutkin. :)

      Poista