torstai 29. tammikuuta 2015

THEO LAWRENCE: Salatun voiman kaupunki

Lainasin jo useampi kuukausi sitten kasan kirjoja kirjastosta, enkä millään ole kerinnyt niitä lukemaan. Sen verran monta kertaa olen lainat jo uusinut, että palautuspäivämäärän lähestyessä päätin alkaa pienentää lukupinoa aloittaen tästä monissakin blogeissa jossain vaiheessa esiintyneestä teoksesta, joka jo silloin kiinnosti minua jonkin verran.

Manhattanin pilvenpiirtäjien huipulla hallitsevat rikkaat ja etuoikeutetut, kun samaan aikaan alhaalla katutasossa, ilmastonmuutoksen synnyttämien kanaalien varsilla majailee kurjalisto ja outo, salaperäistä voimaa hallitseva joukko - mystikot.

Yläluokkaan kuuluu myös 16-vuotias Aria Rose, joka on menossa naimisiin isänsä poliittisen kilpailijan pojan kanssa. Aria ei kuitenkaan pysty muistamaan, missä vaiheessa heidän suhteensa on alkanut ja rakastaako hän poikaa. Sen sijaan hän tapaa Hunterin, kiehtovan mystikon alakaupungista, johon hän tuntee outoa vetovoimaa, ja jolla tuntuu olevan hallussaan hänen menneisyytensä avain.

Heti ensimmäiseksi: Suosittelen.
Kirja oli ihanaa, mukaansatempaavaa, romantiikkaa ja fantasiaa sisältävää dystopiaa. Ainakin minulle tämä kolahti ja kovaa, sillä olen tässä reilu vuoden aikana ihastunut dystopioihin ja lisäksi tämä poikkesi kivasti muista lukemistani kyseisen genren kirjoista.

Erityisesti ihastuin kirjassa sen maailmaan ja yhteiskuntaluokitteluun. Rikkaat-köyhät asetelma toimi hyvin ja kirjan kaupunki oli mielenkiintoinen. Toinen asia mihin ihastuin olivat mystikot, jotka toivat kirjaan fantasiaelementtejä. Kirjan viittaus noitavainoihin mystikkojen yhteydessä oli mielenkiintoinen.

Vähän ontuvaa oli Arian ja Hunterin suhde ja kuinka äkilliseltä heidän romanssinsa tuntui lukijalle. Joka tapauksessa kirjan jatko-osa jäi kiinnostamaan. Toivottavasti se sattuisi silmään vaikka seuraavalla kirjastoreissulla.

arvosana: 4 ½ / 5
Karisto 2013
sivut: 404
alkuteos: Mystic City, 2012
mistä: kirjastosta

6 kommenttia:

 1. Suosittelen jatko-osaa lämpimästi, pidin siitä enemmän kuin tästä eka osasta! Olen samaa mieltä Arian ja Hunterin suhteen, en oikein päässyt siihen kiinni, mutta dystopiakuvaus oli parasta kirjan antia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit jatko-osasta, varmaan todella hyvä kirja kyseessä.
   Minusta oli myös jollain tavalla jännä, että tämän kirjan oli kirjoittanut mies - normaalisti kun olen lukenut tästä genrestä vain naiskirjailijoiden teoksia. Ehkä naiset ovat sitten keskittyneet siihen romanttisuuteen ja hahmojen suhteisiin kirjoissaan enemmän. :D

   Poista
 2. Ihanaa, pääset lukemaan heti seuraavaa osaa! :) Pidit itsekin aivan valtavasti ekasta osasta ja kuten Heidi jo mainitsi, toinen osa on myös mahtava. Odotan kovasti kolmatta osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, toivottavasti saisin sen piakkoin käsiini. :) Noh minullakin alkaa sitten seuraavan osan jälkeen sen kolmannen odotus, jossa taitaa mennäkin vähän kauemmin. :D

   Poista
 3. Minulla odottaa toinen osa hyllyssä, ja toivottavasti koulukiireiltä pääsen siihen pian tarttumaan :D Sinullahan kävi nyt mukavasti, kun ei tarvinnut kärvistellä jatko-osan odottamisen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mukava näin kun ei tarvitse odotella. Toivottavasti löydät aikaa toisen osan lukemiseen. :) Itse tein joskus niin, että pistin koulukiireet sivuun hyvän kirjan tieltä. :D Ei ollut varmaan pitemmän päälle se paras valinta...

   Poista