maanantai 26. tammikuuta 2015

JUSTINA ROBSON: Kvanttipainovoima 2 - Panoksena sielu

Sain ennen vuodenvaihdetta luettua myös tämän toisen osan Kvanttipainovoima-sarjasta, jonka sain ensimmäisen osan lisäksi arvostelukappaleena Jalavalta kiinnostuttuani sarjasta ja erityisesti sen scifi, fantasia, chick lit ja agenttiyhdistelmästä.

Vuoden 2015 kvanttiräjähdyksen jälkeen ihmiset ovat eläneet rinnakkain haltioiden, demonien, haamujen, elementaalien ym. kanssa. Lila Black on kovia kokenut erikoisagentti. Hänen kehonsa on huippuaseistettu koneisto, jonka sisällä elää haltianekromantikko, hänen poikaystävänsä on menestynyt haltiarocktähti sekä puoliksi demoni ja lisäksi Lilan vanhemmat luulevat hänen olevan kuollut. Nyt hän saa myös työtehtävän helvettiin.

Lila lähetetään Demoniaan, jossa hänen niskaansa satelee naimatarjouksia, salamurhayrityksiä ja haasteita kaksintaisteluihin. Lila saa huomata, että demonit ovat aistillisia, väkivaltaisia, vallanhimoisia, arvaamattomia ja huvittelunhaluisia, eikä tehtäväkään osoittaudu niin helpoksi kuin alussa ajateltiin.

Edelliseen osaan verrattuna tähän oli sitten sitä actionia lisätty, josta tykkäsin. Luin kirjaa huimaa vauhtia, sillä Lilan matka Demoniaan tempaisi mukaansa. Loppua kohti vauhti kuitenkin hyytyi inhottavasti ja kirjan lukeminen muuttui melkeinpä pakkopullaksi. Loppupelissä kirjasta jäikin vähän ristiriitaiset mielipiteet, sillä alku oli niin hyvä, mutta loppu taas niin huono.

Tarinaa edettiin vuorottain Lilan ja haltiarocktähti Zalin näkökulmista. Lila oli edelleen hahmona todella mielenkiintoinen ja hänestä luki mielellään toisin kuin Zalista. Zal oli myös omalla tavallaan mielenkiintoinen, mutta hänen tarinansa oli niin sekava ja utopistinen, että välillä oli pakko hyppiä rivien yli. Zalin osuudet lisääntyivät loppua kohti, mikä selittääkin sen miksi lukeminen hyytyi.

Demonia oli maailmana ihan mahtava ja demonit sellaisia, kuin takakannessakin selitettiin. Monia uusia todella mielenkiintoisia hahmoja tuli lisää, mutta mielestäni heihin olisi voinut keskittyä vähän paremmin, sillä lopussa ei enää muistanut nimien sekamelskassa, että kuka oli kuka.

Aion kyllä lukea seuraavankin osan sen ilmestyessä. Toivottavasti siinä päästäisiin vielä paremmin tutustumaan Demoniaan ja sen demoneihin, koska ne olivat ainakin tämän kirjan parasta antia ja olisin voinut lukea niistä enemmänkin.

arvosana: 3 ½ / 5
Jalava 2014
sivut: 456
alkuteos: Selling Out (Quantum Gravity 2), 2007
mistä: arvostelukappale

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti