tiistai 27. tammikuuta 2015

ANNA GODBERSEN: Illan pitkät varjot

Ihastuin edelliseen Godbersenin sarjaan välittömästi, mutta tämä seuraava sarja ei vakuuttanut minua yhtä vahvasti. Tämän viimeisimmänkin osan lukeminen takkusi aika pahasti, sillä aloitin sen lukemisen jo lokakuussa ja viimeiset sivut sain luettua vasta eilen.

1920-luvun viimeinen kesä on lopuillaan, ja Cordelia, Letty ja Astrid elävät yhä jazzajan kuumeista, kiihkeätempoista elämää. Astridin päivät viinatrokarin vaimona eivät ole kuitenkaan pelkkää auvoa, ja Cordelian suhde lentäjäsankariin vaatii jatkuvaa varuillaanoloa.

Valkokankaan palvotun tähtiparin siipien suojaan päätynyt Letty sen sijaan odottaa pongahtavansa kuuluisuuteen minä hetkenä tahansa. Tyttöjen villi kesä on vaihtumassa pimenevään syksyyn. Kun kesä päättyy, kukin tytöistä on kohdannut oman, ehkä yllättävänkin kohtalonsa.

Anna Godbersen kirjoittaa mukavaa hömppää, mutta suosittelisin mieluummin lukemaan Huumaa-sarjan. Tämä toinen sarja toisti aika paljon samoja kuvioita, mutta vaihdos 1920-lukuun toi mukavasti uutta näkökulmaa.

Lisäksi tämän sarjan tyttöjen miehet olivat persoonallisia sekä riittävän erilaisia toisiinsa verrattuna. Silti tässä kirjassa ei tapahtunut riittävästi ja tylsiä kohtia riitti. Pidin kuitenkin sarjan lopusta kun tyttöjen kohtalot selvisivät, ja kirjan viimeiset sivut olivatkin sen parhaimmat. Tästä trilogiasta jäi kuitenkin todella mitäänsanomattomat fiilikset.

arvosana: 2 / 5
Karisto 2013
sivut: 394
alkuteos: The Lucky Ones, 2012
mistä: kirjastosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti