keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

VERONICA ROTH: Outolintu

Vielä on pari päivää aikaa osallistua Mustemaailmani kirja-arvontaan! Osallistua voi siis perjantaihin 10.4. keskiyöhön asti.

Olen jo aikaisemmin lukenut Kapinallisen eli tämän Outolinnun jatko-osan, mutta tästä olin nähnyt vain elokuvan. Nyt päätin lukea tämänkin, kun sitä minulle kehuttiin ja tulipa ekaa kertaa kokeiltua myös tällaista pientä taskukirjaa, jonka sain ja olipa muuten yllättävän näppärä luettava.

Tulevaisuuden yhteiskunnassa ihmiset on jaettu osastoihin persoonallisuuksiensa mukaan. Trisin on tehtävä koko loppuelämäänsä koskeva päätös jo 16-vuotiaana. Hylätäkö perhe ja tuttu, vaatimattomien yhteisö ja seurata sydäntään tuntemattomaan? Kaikki muuttuu, kun Tris saa selville olevansa divergentti, joiden henkeä salaliitto uhkaa. Hänen on saatava tietää, ketkä ovat todellisia ystäviä ja mikä tekee divergenttinä olosta niin vaarallista.

Hitsit kun kaduttaa etten lukenut tätä kirjaa ennen elokuvaa, sillä kirja oli hyvä! Nyt lukukokemusta huononsi vähän se, että tiesin koko ajan mitä tulee tapahtumaan. Yllätyin kuitenkin siitä, kuinka hyvin leffa oli tehty kirjan pohjalta.

Kirjassa tykkäsin erityisesti sen maailmasta, vaikka se olikin aika karu ja julma. Mielenkiintoista oli, kuinka vahvasti ihmisten persoonallisuudet kuvasivat heidän valitsemiaan yhteisöjä poikkeuksia lukuunottamatta. Nyt voin sanoa, että vaikka Outolintu olisikin jo tullut nähtyä elokuvana, niin kirjaa ei silti kannata jättää lukematta.

arvosana: 4 ½ / 5
Miki (Otava) 2014
sivut: 740 (taskukirja)
alkuteos: Divergent, 2011
mistä: omasta hyllystä

2 kommenttia:

  1. Oi Outolintu! Itse pidän tästä kirjasta paljon, mutta en elokuvaa ole nähnyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen katsomaan, vaikka ainakin minun mielestäni leffat tuntuvat melkeinpä aina vähän huonommilta kuin kirjat. :D

      Poista