keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

ALLY CONDIE: Rajalla

Nyt tuli minunkin luettua tulevaisuuden yhteiskuntaan sijoittuvan trilogian toinen osa nimeltään Rajalla, joka on jatkoa kirjalle Tarkoitettu.
Ja pakko kyllä sanoa, että Tarkoitetusta ei jäänyt juuri mitään mieleen, sillä sen tyyppisiä kirjoja on tullut niin paljon, että ne sekoittuvat kyllä todella helposti keskenään.

Cassia on järjestänyt itsensä ulkoprovinsseihin toivoen löytävänsä Kyn. Hän saa kuitenkin pian kuulla, että Ky on paennut vihollisia Louhikkoon, jossa saattaa edelleen asua Yhteiskunnan ulkopuolella eläviä ihmisiä eli viallisia.

Cassia lähtee Kyn perään mukanaan Indie, joka on halunnut paeta Yhteiskunnasta. He haluavat tavoittaa myös kapinalliset, jotka uhmaavat Yhteiskunnan valtaa, vaikka Indie ja Cassia ovatkin kuulleet kapinallisista vain tarinoita.

Rajalla oli aika mitäänsanomaton, mutta silti varsin mukava luettava.
Kertojana vaihtelivat Ky ja Cassia, mikä oli hyvä juttu, sillä jos kertojana olisi ollut vain yksi henkilö, olisi tarina voinut olla pitkästyttävämpi.
Kirjassa ei oikeastaan ollut tylsiä kohtia, sillä tarina oli varsin tasapaksua alusta loppuun. Olisinkin kaivannut enemmän toimintaa, mutta ilmeisesti sitä on (ainakin toivottavasti) luvassa seuraavassa osassa. Jotain lisää kirja olisi silti kaivannut, sillä moniin kysymyksiin ei vieläkään saatu vastauksia.

2 kommenttia: