tiistai 26. kesäkuuta 2012

KATE THOMPSON: Yön eläjä

Tämä kirja valikoitui mukaani kirjastosta  hyvän nimen ja synkän kannen perusteella. Takakannen teksti oli vain "ok", mutta päätin antaa kirjalle mahdollisuuden.

14-vuotias Bobby joutuu muuttamaan Dublinista maalle yhdessä yksinhuoltajaäitinsä ja pikkuveljensä kanssa. Dubliniin jäävät niin Bobbyn kaverit kuin myös huumeet sekä varastetuilla autoilla kaahailu.

Bobbya ei voisi maalla asuminen vähääkään kiinnostaa, vaan hän haluaa takaisin kaupungin valoihin. Vanhoihin kuvioihin palaaminen ei ole kuitenkaan helppoa ja mitä kauemmin hän viettää maalla, sitä vakuuttuneemmaksi hän tulee siitä, että heidän asuttamassaan talossa on jotain outoa tekeillä.

Talon entinen asukas katosi kummallisesti, sekä Bobbyn naapuri kertoo, että talosta on aikaisemmin kadonnut lapsi, jonka sanottiin olevan keijujen tuoma vaihdokas. Lisäksi Bobbyn pikkuveli väittää vanhan pienen naisen tulevan koiranluukusta öisin taloon.

Venailin koko kirjan ajan keijufantasiaa, mutta se jäi harmillisen pieneksi. Ennemminkin se oli sellaista aika creepyä ja kirjan tunnelma muuttui loppua kohti jopa karmivaksi.

Tarina pyöri pääasiassa syrjäytymisen ja ongelmanuoren vaikeuksien ympärillä ja käsittelee niihin liittyviä asioita enemmän. Fantasia ja murha jäivät aika selkeästi kakkososaan tässä kirjassa, mikä oli aika harmi.

2 kommenttia:

 1. Luin Yön eläjän pari vuotta sitten, ennen kuin aloitin oman blogini. Muistan kuitenkin hyvin kirjan tunnelman. Olen samaa mieltä, että fantasiaa olisi saanut olla enemmän - toisaalta tällaisenaan tämä menee aika kivasti myös realistisesta kerronnasta tykkääville.

  Bobbyn henkilökuva oli hyvä ja uskottava.

  Oli mukava löytää uusi kirjablogi ja täältä tuttu kirja parin vuoden takaa! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että eksyit blogiini. :) Katsotaanpa jospa tuttuja kirjoja ilmestyisi jatkossakin, sillä minulla on tapana lukea paljon myös näitä hiukkasen vanhempia kirjoja.

   Poista