maanantai 25. kesäkuuta 2012

RAJAA ALSANEA: Riadin tytöt

Minun oli tarkoitus lukea tämä kirja jo muutamia vuosia sitten, mutta silloin innostus lopahti niin paljon, että vasta nyt tartuin tähän kirjaan uudestaan.

Isoon sähköpostiryhmään kuuluvat saavat perjantaisin viestin tuntemattomalta naisihmiseltä, joka kertoo Riadin tyttöjen elämästä, johon kuuluu niin luksusta kuin myös tiukka islamilainen kulttuuri ja ilkeät juorut.

Jokainen tytöistä toivoo pääsevänsä viettämään häitä rakastamansa miehen kanssa. Gamran vanhemmat järjestävät avioliiton, Michellen poikaystävä on äitinsä tossun alla, Sadimin sulhanen lähtee pelästyessään Sadimin löyhää moraalia ja Lamis käy kahvilla ystävänsä veljen kanssa.

Kirja ottaa esiin seurusteluun ja avioliittoon liittyviä asioita islamilaisessa kulttuurissa. Vahvasti esille nousee muun muassa järjestetty avioliitto, naisten huonompi asema esimerkiksi erotessa ja kuinka naiset eivät julkisesti voi tuosta noin vain tavata miehiä.

Kirjassa oli silloin tällöin ihan hyviäkin kohtia, mutta pääpiirteittäin se oli mielestäni aika tylsä, eikä sen lukeminen innostanut. Sekoitin myös koko ajan tytöt keskenään, koska heitä ei oltu selkeästi jaoteltu erilaisiin tyyppeihin. Vain Michelle erottui selkeästi joukosta amerikkalaisuudellaan. Kirja tuo toisaalta ihan hyvin esille naisten elämää islamilaisessa kulttuurissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti