perjantai 29. kesäkuuta 2012

J.S. MERESMAA: Mifongin perintö

Olen lukenut tähän mennessä jo aika monta arvostelua muista kirjablogeista tästä kyseisestä kirjasta. Nyt sain vihdoin ja viimein itsekin tämän luettua.

Yksi neljästä Keisarin kirjasta on saatavilla Merontesissa ja Rondestanin suvun keskimmäinen veli Dante lähetetään hakemaan kallisarvoista teosta.

Merontesissa asuu prinsessa Ardis, jonka Dante tulee pelastaneeksi hyisestä joesta, johon prinsessa oli pudonnut. Ardisin isä pyytää Danten tyttärensä henkivartijaksi siihen asti, kunnes Ardis naitetaan Belonen ikääntyvälle kuninkaalle.

Ja niin edespäin, sillä tässä kirjassa kyllä sattuu ja tapahtuu - sen ensimmäisen about 150 sivun jälkeen, joiden aikana melkein jopa harkistin jättäväni lukemisen kesken, melkein.

Kyseessähän on siis "historiallisen seikkailuromaanin piirteitä saava fantasiatarina" ja pakko sanoa, että kyseinen tyyli ei oikeastaan kuulu suosikkeihini. Ihmettelin alussa kovasti, miksi tätä kirjaa oli kehuttu niin paljon muissa blogeissa, sillä itse koin alun todella tylsäksi. Onneksi tarina lähti rullaamaan eteenpäin ja sen jälkeen nautin lukemisesta erittäin paljon.

Mukaan tuli "vaarallisia salaisuuksia, synkeitä petoksia, häikäilemättömiä juonia" ja merirosvoja (!). Oli hienoa seurata kuinka erityisesti Ardis kasvoi lapsellisesta prinsessasta vahvaksi naiseksi. Jotkin kielelliset ilmaisut ärsyttivät, mutta olivat kuitenkin kirjan tyylisiä.
Tarinan loppu oli mielestäni todella hyvä ja selkeä - pakko se seuraavakin osa on päästä lukemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti