tiistai 12. kesäkuuta 2012

J.R. WARD: Halu

Kyllä tätä kirjaa tulikin odoteltua. Sain syntymäpäivälahjaksi siskoltani hänen tekemänsä lahjakortin tätä kirjaa varten ja nyt senkin pystyi vihdoin ja viimein "käyttämään", eli siskoni kävi hakemassa tämän minulle.

Eli kyseessä on siis Mustan tikarin veljeskunnan kirjoittajan Langenneet enkelit-sarjan ensimmäinen osa.

Jim Heronin elämä on ollut täynnä kostoa, eikä hän tiedä paljonkaan vapahduksesta. Hän kuolee äkisti ja saa selville, että on jotain taivaan ja helvetin väliltä ja saa tehtävän - epäonnistuminen ei tule kysymykseenkään. Jimin uudet pomot lähettävätkin hänet takaisin langenneena enkelinä ja antavat tehtäväksi pelastaa seitsemän ihmissielua seitsemältä kuolemansynniltä.

Vin diPietro on varsinainen työnarkomaani, kunnes hänen elämänsä menee aivan sekaisin. Ikiaikainen paha haluaa Vinin itselleen, joten Vinin pitää luottaa langenneen enkelin apuun pelastaakseen oman sielunsa ja uuden rakastettunsa.

Ei varmaan mikään ihme, että lukiessani vertasin tätä kirjaa koko ajan Black Daggereihin. Kirjassa seikkaili jopa joitain jo tutuksi tulleita hahmoja, mikä oli ihan mukava yllätys.
Kuitenkin Halu poikkesi todella paljon Black Daggereista. Itselläni odotukset olivat todella korkeat ja ehkä petyinkin vähän, vaikka olihan kirjasta huomattavissa tuttu kirjoitustyyli ja se sisälsi Black Daggereillekkin tyypillistä huumoria ja romantiikkaa.

Lukiessani minulle tuli vahvasti mieleen dekkarit - jäin kaipaamaan enemmän fantasiaa, vaikka toki tässä oltiin yliluonnollisten asioiden kanssa tekemisissä.
Onneksi kirja parani loppua kohti. Se pyöri silti mielestäni liikaa Vinin, eli pelastettavan henkilön ympärillä, ja olisinkin kaivannut enemmän langenneita enkeleitä peliin.
No, toivottavasti seuraavassa osassa Jim ja toiset langenneet enkelit pääsisivät vähän isompaan rooliin.

6 kommenttia:

 1. Tämä kiinnostaa! Minäkin kyllä toivoisin että kirja kallistuisi enemmän fantasian kuin dekkarin puolelle! Black daggerin ensimmäinen osa odottaa myös lukematta kirjahyllyssäni. Siihen voisin tutustua nyt kesän aikana...luvassa on varmasti jotain hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin itelle tuli Halusta vähän mieleen Sandra Brownin kirjat fantasialla höystettynä. Dekkarimaisuus saattoi toki aika pitkälti johtua kirjan päähenkilöistä, joten pitääpä pistää sormet ristiin, että seuraavan osan päähenkilöillä ei olisi rikostaustaa.
   Ja Pimeyden rakastajaan suosittelen ehdottomasti tarttumaan. :)

   Poista
 2. Tämä kyllä pitää lukea heti, kun vain saan sen käsiini. Dekkarimaisuus kyllä vähän hirvittää, kun en dekkareista tykkää yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, se dekkarimaisuus on vaan mun mielipide. Ehkä joku ei pidä tätä niin dekkarimaisena. :D Mutta kannattaa toki lukea.

   Poista
 3. Pidin kirjasta kyllä, mutta ei se BDB:n lumoavaa maailmaa voita ;)

  http://lukunurkkaus11.blogspot.fi/

  VastaaPoista