keskiviikko 23. tammikuuta 2013

ANU HOLOPAINEN: Syysmaa 5 - VarjojaNyt pääsin vihdoinkin Syysmaa-kirjaan, jota en ole aikaisemmin lukenut ja ihan tyytyväinen olen kyllä siitä, että päätin aloittaa sarjan lukemisen uudestaan ensimmäisestä osasta tätä ja viimeisintä ajatellen.

Yölaaksosta paenneet Lorana ja Kolmisointu ovat saapunet Punatertun kylään. Sopeutuminen on kummallekkin vaikeaa, mutta sitten Lorana ystävystyy johtamishuolista kärsivän Zaran kanssa ja päättä parantaa asemiaan muiden kyläläisten silmissä lyöttäytymällä tämän seuraan. Lorana on myös viimeisimmillään raskaana ja omituista lasta odotetaan pelolla.

Samaan aikaan Satosalesissa Villipihlajan tarkkailutehtävissä olevat Adaira ja Merkinos onnistuvat sotkemaan asiansa täysin ja heidän on pakko pyrkiä turvaan Punaterttuun.

Kirjassa pyöri paljon tuttuja hahmoja ja teksti oli helppolukuista ja nopeaa. Tapahtumat etenivät vauhdikkaasti, eikä kirjassa tullut tylsiä hetkiä. Varjoja jatkoi loogisesti siitä mihin oli jääty ja loppui sen verran jännään paikkaan, että kuudetta osaa ei voi jättää lukematta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti