torstai 10. tammikuuta 2013

SALLA SIMUKKA: Jäljellä

Kauheasti en ollut tähän kirjaan aikaisemmin tutustunut, mitä nyt vilkaissut, että aika monet bloggarit olivat tämän lukeneet. Sattui vain viime kirjastoreissulla kohdalle, joten päätin napata mukaani.

Emmi on pelkkä Potentiaali: tyttö, joka ei ole löytänyt omaa lahjakkusaluettaan. Kotona hän on kuin ilmaa, eikä hänellä ole koulussakaan kavereita.

Emmi päättää karata saadakseen huomiota, mutta palatessaan kotiin hän huomaa, että ketään ei ole kotona. Ja vaikuttaa myös siltä, että ihmiset olisivat kadonneet koko kaupungista.

Kirjan teemana on yksinäisyys ja kyllähän tässä keskitytään paljon nuorten sisäiseen maailmaan ylipäätään, mutta en oikein osannut odottaa ihan näin pohtivaa ja hidastempoista kirjaa. Ensin tuntui, että kirja lähti vauhdilla liikkeelle ja sitten - ei mitään. Loppua kohti vauhti kiihtyi ja kirja muuttui kiinnostavammaksi, mutta ei tämä silti minua vakuuttanut.

Hirveästihän tässä tuli vastaan kysymyksiä, joille ei saatu vastauksia ja nehän saa ilmeisesti sitten selville lukemalla toisen osan Toisaalla. Se saa kuitenkin vielä jonkin aikaa odotella minua kirjaston hyllyssä, sillä minulle ei tullut tämän jälkeen sitä fiilistä, että pakko saada heti lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti