torstai 3. tammikuuta 2013

L.J. SMITH: Vampyyripäiväkirjat 7 - Uusi aika 3: Sydänyö

Minulla oli tämä jo kerran aikaisemmin lainassa kirjastosta, mutta silloin en edes yrittänyt aloittaa lukemista, koska Vampyyripäiväkirjat-kirjasarja on ollut ylipäätään niin järkyttävän huono. Ajattelin kuitenkin, että kerran kun kaikki muutkin osat on tullut luettua, niin pakko kai se on tämäkin.

Elenan onnistui pelastaa rakas Stefaninsa Pimeästä ulottuvuudesta, mutta vampyyri on heikko pitkän vankeuden jäljiltä ja tarvitsee paljon verta. Lisäksi Damon on maagisesti muuttunut ihmiseksi.

Damon on epätoivoinen ja on valmis tekemään mitä vain muuttuakseen taas vampyyriksi. Hän lähtee takaisin Pimeään ulottuvuuteen ja Bonnie tempautuu vahingossa hänen mukaansa.

Sillä välin kun Stefan ja Elena yrittävät pelastaa Bonnieta, Meredith ja Matt taistelevat Fell's Churchin vallanneita vaarallisia henkiä vastaan. Ystävyksien pitää tehdä kaikkensa saadakseen pelastettua Fell's Church.

Kirjan tapahtumat etenivät madellen. Tapahtumat kerrottiin eri näkökulmista ja välillä tuli jonkin verran toistoa. Elena oli hahmona todella ärsyttävä, eikä kyllä Stefankaan ollut sen parempi. Kirjasarjan Bonniesta olen tykännyt enemmän, kuin mitä TV-sarjan ja lisäksi Meredithistä paljastui uusia juttuja tässä osassa.

Kirjassa oli omat hyvät ja huonot puolensa. Luin ensin ne kiinnostavat osat ja palasin myöhemmin lukemaan ne, jotka jätin välistä. Jos on lukenut Vampyyripäiväkirjojen aikaisemmat osat, niin mielestäni kannattaa lukea myös tämä. Jos taas on onnekkaasti onnistunut välttämään kys. sarjan, ei kannata edes aloittaa.

2 kommenttia:

 1. Mielestäni tv-sarjana paljon onnistuneempi. Siinä hahmoilla on jotenkin enemmän syvyyttä ja tapahtumia riittää. Onneksi sen juoni ei seuraa kirjoja juuri ollenkaan. Kirjoja en itsekään pidä kovin hyvinä. Minäkään en voi sietää Elenaa kirjoissa, sillä hänen viaton/puhdas/liian täydellinen olemuksensa ärsyttää suuresti. Olen lukenut viisi kirjaa, mutta nyt olen kyllästynyt. Muuten ihana blogi sinulla! Eksyin vasta tänne, mutta luen varmasti innolla jatkossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kyllä on, seurasin TV-sarjaa jossain vaiheessa jenkkien tahtiin kun en jaksanut odottaa. :D Minäkin kyllästyin kirjoihin ties kuinka monta kertaa, mutta aina vaan tuli kumminkin luettua. Kutonen taisi oikeastaan ns. pakottaa lukemaan tämän seiskan...
   Ja kiitoskiitos! :)

   Poista